05 Δεκεμβρίου 2013

Mike: Ο κόκορας που κατάφερε να ζει 18 μήνες χωρίς κεφάλι (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα μικρά θαύματα της ιστορίας των πουλερικών.

Κι όμως, δεν πρόκειται για οφθαλμαπάτη από το Weekly World News.Στην πραγματικότητα, είναι μία φωτογραφία του περιοδικού LIFE, τον Οκτώβριο του 1945, από άρθρο για ένα ακέφαλο κοτόπουλο.



"Από τότε, κάθε 10 Σεπτεμβρίου, το LIFE ενημερώνει τους αναγνώστες του, "ένας ψηλόλιγνος κόκορας Wyandotte, με το όνομα Mike έχει ζήσει τη ζωή ενός φυσιολογικού κοτόπουλου, αν και δεν έχει κεφάλι . "

Ο Mike σύμφωνα με το περιοδικό "έχασε το κεφάλι του με το συνηθισμένο τρόπο για κόκορα. Η κυρία Olson, σύζυγος ενός αγρότη στο Κολοράντο, 200 μίλια δυτικά του Ντένβερ, αποφάσισε να ετοιμάσει το κοτόπουλο για δείπνο. Πήρε λοιπόν τον Mike και τον στραγγάλισε. Κατόπιν αυτού, ο Mike σηκώθηκε και άρχισε να κυκλοφορεί αλαζονικά τριγύρω.... Τι τσεκούρι πήρε η κυρία Olson για να του κόψει το κεφάλι, αφήνοντας άθικτο το ένα αυτί , τι προσπαθούσε να κόψει τη φλέβα, η οποία τροφοδοτεί με αίμα την καρδιά, μάταια όμως".



Τα υπόλοιπα έχουν γραφτεί στην ιστορία των πουλερικών. Ο Mike έζησε για 18 μήνες μετά την απώλεια του κεφαλιού του, και τελικά πέθανε σε ένα μοτέλ στην έρημο της Αριζόνα το 1946 κατά τη διάρκεια μιας από τις πολλές εμφανίσεις του ως πόλος έλξης, σε τσίρκο στη νοτιοδυτική Αμερική.

Πηγή: news.gr