06 Δεκεμβρίου 2013

Tάιμ άουτ και στο ποδόσφαιρο -Θα εφαρμοστεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Είναι μεν ο βασιλιάς των αθλημάτων, αλλά φαίνεται πως έχει να... ζηλέψει από άλλα. Κάπως έτσι, πλέον θα υπάρχουν τάιμ άουτ και στο ποδόσφαιρο. Η ιδέα του Τσεζάρε Πραντέλι ενθουσίασε τη FIFA, που αποδέχθηκε την πρόταση και απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις.

Η αρχή θα γίνει από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, στο οποίο θα υπάρχουν δύο δίλεπτα τάιμ άουτ σε κάθε αναμέτρηση. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προωθεί την ιδέα του Ιταλού προπονητή με επιχείρημα πως οι παίκτες θα χρειαστούν ανάσες στα ματς που θα γίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με το gazzetta.gr. Αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν πως η απόφασή της είχε και οικονομικά κίνητρα, καθώς τα τάιμ άουτ συνεπάγονται διαφημιστικά σποτ και βέβαια έσοδα.

Oλα αυτά την ημέρα που ο Μισέλ Πλατινί είπε δημόσια την ιδέα του για την προσωρινή αποβολή στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για κανονισμό που ισχύει σε άλλα ομαδικά αθλήματα- όπως το ράγκμπι, το πόλο και το χάντμπολ- με τον πρόεδρο της UEFA να δηλώνει υπέρ της αντικατάστασης της κίτρινης κάρτας με την προσωρινή αποβολή.