31 Δεκεμβρίου 2013

Βγαίνει στην σύνταξη το λαμόγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τις offshore και τα ακίνητα

Ο γνωστός συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ Ρίζος Ρίζος, ο οποίος είναι και υπόδικος για το λεγόμενο σκάνδαλο ΓΕΝΟΠ TOURS υπέβαλλε την παραίτησή του για συνταξιοδοτικούς λόγους.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο Ρίζος Ρίζος ο οποίος κατηγορείται και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συμπλήρωσε 41 χρόνια υπηρεσίας στη ΔΕΗ και έτσι, σε ηλικία 60 ετών, θα αρχίσει να εισπράττει τη σύνταξή του.

Οπως αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», ο Ρίζος Ρίζος βρέθηκε από την Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος να διαθέτει μαζί με τις κόρες του σε δύο λογαριασμούς της offshore εταιρείας του το ποσό των 750.547 ευρώ.

Ο επί 23 χρόνια συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ και μέχρι το 2011 οργανωτικός ή γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου για τις επιχορηγήσεις που έδινε η ΔΕΗ στο συνδικάτο και τις οποίες συνδικαλιστές ξόδευαν σε πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό και στην πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους...