28 Δεκεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ: Το πιο μακάβριο «selfie» τραβήχτηκε στον Λίβανο

Δευτερόλεπτα μετά το «κλικ» της φωτογραφικής μηχανής ακολούθησε η ανατίναξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που στοίχισε τη ζωή σε άλλα έξι άτομα.

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα «selfie» που αναρτώνται τον τελευταίο καιρό μαζικά στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, πίσω από αυτή τη φωτογραφία κρύβεται μια τραγωδία.


Ο 16χρονος Μοχάμεντ αλ –Σάαρ πόζαρε χαμογελαστός με τους φίλους του στο κέντρο της Βηρυτού σε μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο που το χαμόγελο «πάγωσε» στα χείλη του νεαρού, καθώς δευτερόλεπτα μετά την φωτογραφία ακολούθησε η ανατίναξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που στοίχισε τη ζωή σε άλλα έξι άτομα. Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο Μοχάμαντ αλ-Σάταχ, πρώην υπουργός Οικονομικών και στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι.

Ο 16χρονος αλ-Σάαρ είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι όπως αποδεικνύεται και στη φωτογραφία στην οποία κείτεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, λίγο μετά το μακάβριο «selfie».