15 Ιανουαρίου 2014

Δωρεά της ΔΟΕ στην ΕΟΕ, 1,5 εκ δολ για την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών για την Ολυμπιάδα του 2016

Επί προεδρίας προεδρίας Ζακ Ρογκ είχε δημοσιοποιηθεί η σκέψη για οικονομική βοήθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής προς την Ελλάδα για την ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών ενόψει του 2016.

Ο διάδοχος του, Τόμας Μπαχ υπέγραψε την απόφαση....
Τα χρήματα βρίσκονται στο λογαριασμό της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο να αποκαλύπτει στην κοπή της πίτας της ΕΟΕ το ύψος του ακριβούς ποσού.

Πρόκειται για ενάμισι εκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν για την ολυμπιακή προετοιμασία. Ο κ.Καπράλος τόνισε στην ομιλία του:

"Το 2013, ο νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ,  θέλησε να τιμήσει τη χώρα μας επιλέγοντας το πρώτο ταξίδι μετά την εκλογή του, να είναι  στην Αρχαία Ολυμπία. Η στήριξή του είναι ουσιαστική, αφού η ΔΟΕ χορηγεί για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας για τα έτη 2015 & 2016, ενάμιση εκατομμύριο δολάρια συνολικά. Επιπλέον, ενισχύει οικονομικά τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και χρηματοδοτεί και τη συλλογή του αρχείου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004".

Στη ζεστή βραδιά στο μέγαρο της ΕΟΕ στο Μαρούσι τιμήθηκαν οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2013. Σύμφωνα με την... επίσημη καταμέτρηση οι Έλληνες κατέκτησαν 62 μετάλλια στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα όλων των ολυμπιακών αθλημάτων και 59 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας στην Τουρκία.

sport24.gr