02 Ιανουαρίου 2014

Πλάκα μας κάνουν οι ΠΑΣΟΚοι ότι διαφωνούν με τα 25ευρώ στα νοσοκομεία... που ψήφισαν το Νοέμβριο του 2012

Και ξαφνικά οι Πασόκοι θυμήθηκαν ότι είναι αντίθετοι στο 25ευρο στα νοσοκομεία. Ένα μέτρο που είναι μνημονιακή υποχρέωση και αναφέρεται σε νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, τώρα κάνουν ότι δεν ξέρουν και το παίζουν προστάτες του λαού.

Ασφαλώς και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι είναι κατά ενός μέτρου που θα προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στις τσέπες των ασθενών. Κάθε φορά που θα πηγαίνει κάποιος να νοσηλευτεί θα πληρώνει τα 25 ευρώ, έχει δεν έχει, αλλιώς το ποσό θα βεβαιώνεται από την εφορία. Κι αυτό για να δημιουργηθεί, όπως λένε, ένας κουμπαράς σε κάθε νοσοκομείο για να πληρώνονται τα φάρμακα. Κι αυτό το λένε κοινωνική πολιτική στην κυβέρνηση ενώ το ΠΑΣΟΚ βγάζει οργισμένες ανακοινώσεις για μέτρα που το ίδιο εμπνεύστηκε. Διαρρέει μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά στον Γ. Στουρνάρα ο οποίος είναι αυτός που θέλει να ισχύσει το εισιτήριο των 25 ευρώ.

Εκτός από προκλητικοί και με ασθενή μνήμη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν βρει τον εύκολο στόχο, τον Στουρνάρα, και ό,τι γίνεται του το φορτώνουν. Διότι είναι πολύ εύκολο να εμφανίζεται φίλος του λαού κάνοντας επίθεση στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Παπαδήμου εφηύρε ένα σωρό χαράτσια και τώρα κάνει… πόλεμο για ένα μέτρο που πράγματι είναι άδικο αλλά που το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ανακάλυψε. Τώρα τους φταίει ο Γεωργιάδης και ο Στουρνάρας και προσπαθούν να προκαλέσουν διχασμό και νέα αναταραχή, χωρίς βεβαίως να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Από την άλλη και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για ένα μέτρο που θα μπορούσε να έχει «κόψει». Που να βρουν 25 ευρώ τόσες οικογένειες και γιατί να πρέπει να το πληρώσουν όταν πληρώνουν ήδη φόρους για να υπάρχει δωρεάν ΕΣΥ;

Και ποιος ήταν αυτός που εμπνεύστηκε το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων; Μάλιστα, αν κάποιος πρέπει να πάρει πάνω από τρία φάρμακα, θα πρέπει να έχει και δύο συνταγές, επομένως να πληρώσει δύο ευρώ.

Και όλα τα λεφτά θα πάνε υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ο κόσμος δηλαδή θα χρηματοδοτήσει ένα χρεοκοπημένο σύστημα.

Ωραία κοινωνική πολιτική, να τους χαιρόμαστε.

www.antinews.gr/2014/01/02/240753