03 Ιανουαρίου 2014

Άδωνις ξεβρακώνει τους ΣΥΡΙΖΑίους του «Κοινωνικού Ιατρείου»: Κόψτε τις παπαριές και πείτε μου ποιος ασθενής πέθανε επειδή δεν είχε 25 ευρώ

Θα έχετε διαβάσει φαντάζομαι για τον καρκινοπαθή που πέθανε ταχα επειδή κανένα νοσοκομείο δεν τον δεχόταν γιατί δεν είχε να πληρώσει τα 25 ευρώ και ήταν και ανασφάλιστος... Αυτό θα είναι το χιτ του υπόλοιπου χειμώνα.... πέρσι είχαμε το "λυποθυμάνε από την πείνα μαθητές στα σχολεία" (φέτος δεν το πολυακούσαμε) και φέτος θα έχουμε "πεθαίνουν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα 25 ευρώ της εισαγωγής"

«Υπάρχει πάγια εντολή για περίθαλψη επειγόντων περιστατικών ανασφάλιστων-Οι κύριοι είχαν ραντεβού μαζί μου και δεν ήρθαν ποτέ»

Αιχμές για τη στάση των υπευθύνων του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού άφησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη σκληρή ανακοίνωση του ΜΚΙΕ, το οποίο κατήγγειλε πως ανασφάλιστος πολίτης έχασε τη ζωή του επειδή δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί δημόσιο νοσοκομείο να τον δεχθεί χωρίς κόστος.
«Είναι εξαιρετικά λυπηρό άνθρωποι, για πολιτικούς λόγους, να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε πως το υπουργείο έχει δώσει παγία εντολή σε όλα τα νοσοκομεία και όποτε κρίνεται ένα περιστατικό ως επείγον και επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς, ακόμη και αν είναι παντελώς ανασφάλιστος, να περιθάλπεται.

Ζήτησε μάλιστα εάν έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς που εξετάστηκε από γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο και που, ενώ έχρηζε άμεσης θεραπείας, δεν του παρεσχέθη, να δοθούν στο υπουργείο τα στοιχεία ώστε να ερευνηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις του του Μητροπολιτικού Ιατρείο Ελληνικού, είπε ακόμη πως στις 13 Νοεμβρίου είχε κλειστεί ραντεβού με τους υπευθύνους του, προκειμένου να ενημερώσουν το υπουργείο για τα προβλήματα των ασθενών για τα οποία διαμαρτύρονταν, όμως το ραντεβού ακυρώθηκε από τους ίδιους.

Υποστήριξε μάλιστα πως, απ' ό,τι έμαθε, ακύρωσαν το ραντεβού για πολιτικούς λόγους. «Κατά συνέπεια δε δεχόμαστε καμία υπόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από κανέναν» πρόσθεσε.

«Εάν θέλουν κάποιοι από το Μητροπολιτικό Ιατρείο ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα να έρθουν σε επαφή με μένα προσωπικά και να μου θέσουν όλα τα αιτήματα, η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή και παρόμοια προβλήματα, χωρίς να τα διαφημίζουμε, λύνουμε κάθε μέρα ασταμάτητα από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.