09 Ιανουαρίου 2014

ΦΩΤΟ: Ο Μπέπε Γκρίλο έβγαλε 25ευρω με τον Άδωνι!

Ο επικεφαλής του «Κινήματος των 5 αστέρων», που είναι ταυτισμένος με την γελοιοτητα στην πολιτική και έκανε την έκπληξη στις γενικές εκλογές της Ιταλίας τον Φεβρουάριο του 2013 συγκεντρώνοντας το 25% των ψήφων, αφιέρωσε ειδική καταχώρηση στο μπλογκ του στον Έλληνα υπουργό Υγείας.
Με τίτλο «Το νέο ελληνικό χαρτονόμισμα των 25 ευρώ» και φωτογραφία ένα «25ευρω» με το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη, ο Μπέπε Γκρίλο δημοσιεύει ρεπορτάζ για το θέμα: «Το καινούριο χαράτσι των 25 ευρώ, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου για όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα ελληνική νοσοκομεία έχει δημιουργήσει δημόσια κατακραυγή».

Και συνεχίζει: «Συντηρητικοί πολιτικοί, όπως ο νυν υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης –στη φωτογραφία το χαρτονόμισμα των 25 ευρώ με το πορτρέτο του που φτιάχτηκε για χάρη του- περιγράφουν το μέτρο σαν 'μοχλό αλληλεγγύης' για τους ανασφάλιστους ασθενείς».



Από το ρεπορτάζ δεν λείπει το επιχείρημα που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο κ. Γεωργιάδης για να δικαιολογήσει το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο ένας ασθενής νοσηλεύεται μία φορά κάθε 10 χρόνια, κατά μέσο όρο. «Το να πληρώνεις 25 ευρώ κάθε δεκαετία, δεν είναι και το τέλος του κόσμου», παραθέτει τα λόγια του υπουργού Υγείας ο Μπέπε Γκρίλο.

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με τις δηλώσεις ενός Έλληνα συνταξιούχου, ο οποίος λέει: «Είναι ντροπή. Δεν μπορώ να πληρώσω ούτε 5 ευρώ στο νοσοκομείο και αυτός ο Άδωνις πιστεύει ότι όλα είναι μια χαρά. Βγαίνει στις τηλεοράσεις και γελάει όλη την ώρα».