18 Ιανουαρίου 2014

Ένα κελί για τον Μπέλτσιο – «Μέσα» μπαίνει και ο πρώην στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου (BINTEO)

Προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής  κρίθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση των εξοπλιστικών ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος.
Ο Μπέλτσιος απολογήθηκε επί περίπου 3 ώρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των υποβρυχίων που φέρονται να ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.

beltsios.jpg

Με υπόμνημα 60 σελίδων, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι η σχέση που είχε με την εταιρεία Ferrostaal ήταν την περίοδο 2000 - 2003, όταν παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής 300 χιλιάδων μάρκων, ποσό που δηλώθηκε και φορολογήθηκε. Τόνισε επίσης ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ποσό που να έχει διακινηθεί μέσω λογαριασμών του.
Ο κατηγορούμενος φέρεται, σύμφωνα με την δικογραφία, να είχε κεντρικό ρόλο στην διακίνηση μιζών στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και να ανήκε στην ομάδα των προσώπων που λάμβανε και διένειμε χρήματα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ενώπιον των γερμανικών αρχών, η ομάδα αυτή μοίραζε τα χρήματα από τις κατασκευάστριες εταιρείες όπλων, σε πρόσωπα που λόγω των ιδιοτήτων και των θέσεων που κατείχαν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους τόσο στην επιλογή όπλων όσο και στην ταχύτερη σύναψη συμβάσεων του ελληνικού Δημοσίου για τις προμήθειες.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων κρίθηκε χθες προφυλακιστέος και ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ.
 
star.gr