16 Ιανουαρίου 2014

Μόλις σφίξαν οι κ@λοι επανήλθε η μνήμη του Ευθυμίου και του ΣΥΡΙΖΑίου δικηγόρους του

[Ο πρώην ΠΑΣΟΚος και νυν ΣΥΡΙΖΑίος δικηγόρος Δημητρακόπουλος που συμβουλεύει τον Ευθυμίου τι έχει να πει τώρα που το βράδυ της απολογίας Ευθυμίου την έπεσε στον ανακριτή επειδή δήθεν δεν σεβόταν "έναν υπερήλικα με προβλήματα υγείας και μερική αμνησία"; Δικιά του νομική συμβουλή ήταν η στρατιγική "παίξτο ξεχασιάρης" που κατέληξε σε κατουρημένο παντελόνι;]

Του Παναγιώτη Στάθη

Έπρεπε να ασκηθεί έφεση κατά του Βουλεύματος του δικαστικού Συμβουλίου με το οποίο αφέθηκε  ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, άρα να κινδυνεύει εκ νέου με προφυλάκιση, και να κληθεί σε απολογία και η σύζυγός του, για να ανακτήσει την... μνήμη του, ο 83χρονος μεσάζων εξοπλιστικών προγραμμάτων Παν. Ευσταθίου σχετικά με επιπλέον μίζες που έδωσε για τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εκ νέου την τύχη του, μετά τη διαφωνία του ανακριτή Μαλλή που ψήφισε υπέρ της προσωρινής του κράτησης και του εισαγγελέα Ελευθεριάνου, που έκρινε πώς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς όρους, φαίνεται πως ο υπέργηρος  μεσάζων θυμήθηκε και άλλα, πλέον των περίπου 3 εκατομμυρίων που φέρεται να διένειμε κυρίως σε στρατιωτικούς για τις συμβάσεις των αυτοκινούμενων ASRAD και των υποβρυχίων.

Τώρα όμως  ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ATLAS, αναμένεται δια του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, να υποβάλλει στους ανακριτές στοιχεία για λογαριασμούς του στην Ελβετία που διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και ουσιαστικά να καταδείξει που κατέληξαν αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογαριασμούς του Λονδίνου αλλά και άλλους, φέρονται να εμφανίστηκαν ποσά τουλάχιστον 18 εκατομμυρίων και επιπλέον 6 εκατομμυρίων που ισχυρίστηκε πώς πρόκειται για νόμιμες αμοιβές του.

Στα νέα στοιχεία που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται και νέα πρόσωπα που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε. Ωστόσο σε αυτά δεν θα περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, πλην εταιρείας που παραπέμπει η μια στον Ιωάννη Σμπώκο και η άλλη στον Παύλο Νικολαϊδη, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΒΟ και κουμπάρο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Αύριο απολογείται ο Σωτ. Εμμανουήλ

Στο μέτωπο της ανάκρισης για τις μίζες απολογείται αύριο ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ και το Σάββατο ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος. Και οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν με εντάλματα του ανακριτή, πήραν προθεσμίες και κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Ο Ι, Μπέλτσιος (που αρνείται κάθε κατηγορία) φέρεται από τις αρχές να διακίνησε μαζί με τρία ακόμα πρόσωπα μίζες άνω των 60 εκατομμυρίων για την υπόθεση των υποβρυχίων, μέρος των οποίων κατέληξαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο και (17 εκατομμύρια) στον Σωτήρη Εμμανουήλ.



Πηγή:www.capital.gr