16 Ιανουαρίου 2014

Εδώ είναι το κρησφύγετο των απαγωγέων - Όλος ο διάλογος του βιομηχάνου με τον Μολδαβό - Η "παγίδα" που έστησε ο Καραμολέγκος

- Από στιγμή σε στιγμή οι δύο απαγωγείς του βιομηχάνου Καραμολέγκου στον Εισαγγελέα
- Πρόκειται για μία αγροικία στην Κερατέα όπου τον μετέφεραν αφού τον γυρνούσαν μέσα στο πορτ-παγκάζ
- Οι απαγωγείς ζητούσαν περισσότερα από 2 εκατ. και η οικογένεια έδινε το πολύ 500.000 ευρώ
- Καραμολέγκος στον απαγωγέα του: "Φίλε μου όλα έχουν ένα τέλος"

Σε μία αγροικία στην Κερατέα είχαν οι απαγωγείς τον βιομήχανο Μανώλη Καραμολέγκο και συγκεκριμένα, η αστυνομία εντόπισε το κρησφύγετο στη συμβολή των οδών Ειρήνης και Αγίου Σεραφείμ όπου υπάρχουν πολλά χωράφια.



Εκεί μετέφεραν οι απαγωγείς τον βιομήχανο το πρωί της Τετάρτης, αφού τον περιέφεραν όλο το βράδυ μέσα στο πορτ παγκάζ αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, οι απαγωγείς περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές έως τις 06:00 το πρωί και στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου τον έβγαλαν από το πορτ-μπαγκάζ του δικού του αυτοκινήτου, το εγκατέλειψαν εκεί και τον έβαλαν σε άλλο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα ένα ταξί που είχαν κλέψει με την απειλή όπλου πριν από ένα μήνα περίπου από το Ν. Ηράκλειο Αττικής και άλλαζαν συνεχώς πινακίδες κυκλοφορίας.

Στις 09:00 το πρωί έβαλαν τον Καραμολέγκο να επικοινωνήσει με τον λογιστή του, χρησιμοποιώντας καρτοκινητό που ο κάτοχός του φαινόταν από το Πακιστάν. Τον άφησαν να κάνει δύο ακόμη παρόμοιες επικοινωνίες και οι απαγωγείς ζητούσαν κάτι παραπάνω από 2 εκατ. ευρώ με την οικογένεια να διαθέτει το πολύ 500.000 ευρώ.

Εκεί στην αγροικία άφησαν τον Καραμολέγκο με τον μολδαβό απαγωγέα του. Λίγο αργότερα, οι δύο συνεργοί επικοινώνησαν με τον 37χρονο Μολδαβό και του εξηγούσαν πως όλη η περιοχή είναι σε συναγερμό με πολλές δυνάμεις της αστυνομίας στους δρόμους.

Αυτό φαίνεται πως φόβισε τον απαγωγέα και τότε βρήκε ο βιομήχανος Μανώλης Καραμολέγκος την ευκαιρία να στήσει την παγίδα του, έτσι ώστε να καταφέρει να πείσει τον Μολδαβό να τον αφήσει ελεύθερο.

Τα λόγια του Μανώλη Καραμολέγκου στον απαγωγέα του

"Φίλε μου όλα έχουν ένα τέλος. Δεν βλέπεις όλες αυτές τις ιστορίες με τις απαγωγές που στο τέλος τους τους πιάνουν όλους; Όπου ναναι θα έρθει και η ώρα σας και θα είναι κρίμα για σένα. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν είδες πόσοι αστυνομικοί υπάρχουν στην περιοχή; Να δεις που οι συνεργοί σου αργούν να έρθουν γιατί τους έχουν πιάσει ήδη".

Αυτά τα λόγια θορύβησαν ιδιαίτερα τον απαγωγέα ο οποίος έσπευσε να τηλεφωνήσει στους συνεργούς του. Το γεγονός όμως ότι οι συνεργοί δεν απαντούν στις κλήσεις του, κάνει τον απαγωγέα να θεωρεί πως ο βιομήχανος έχει δίκιο και πιθανότατα οι συνεργοί του έχουν συλληφθεί.

"Είδες που στα έλεγα δεν απαντούν γιατί τους έχουν πιάσει. Καλύτερα να πάμε μαζί στο τμήμα και να παραδοθείς να δείξουν κάποια μικρή επιείκια για σένα. Πάντως να ξέρεις εγώ το βλέπω ότι είναι θέμα χρόνου να μπουν εδώ μέσα και να σε πιάσουν", συνεχίζει ο Μανώλης Καραμολέγκος.

Τελικά, ο μολδαβός πείθεται και ξεκινούν μαζί για το αστυνομικό τμήμα Κερατέας. Εκεί ο 37χρονος δράστης διαπιστώνει πως οι συνεργοί του δεν έχουν συλληφθεί όπως τον είχε πείσει ο Καραμολέγκος και τα πήρε όλα πάνω του υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και οι άλλοι δεν φταίνε. Ο 2ος δράστης επίσης από την Μολδαβία τηρεί αρνητική στάση, ενώ αναζητείται ο τρίτος συνεργός τους από την Αλβανία.