13 Ιανουαρίου 2014

Τρόπους για να εκδοθεί άμεσα στην Ελλάδα ψάχνει ο Άγγελος Φιλιππίδης

Να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία  που μπορεί να κρατήσει ακόμη και 40 ημέρες προσπαθεί τώρα ο Άγγελος Φιλιππίδης για να εκδοθεί στην Ελλάδα. Σήμερα ο δικηγόρος του Θανάσης Βαρλάμης κατέθεσε  δήλωση στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών Ιωάννη Αγγελή  με την οποία ο Άγγελος Φιλιππίδης μεταξύ άλλων παραιτείται ακόμη και απο τη μετάφραση των εγγράφων στα τουρκικά, ια να  απλοποιηθούν οι διαδικασίες με τις οποίες θα επιστρέψει  στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί ενώπιων του ανακριτή.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 
Α) Ζητώ  την άμεση υλοποίηση της εκδόσεως μου
β)Παραιτούμαι  πάσης ενστάσεως  για οποιαδήποτε αιτία σχέση έχουσα με την έκδοσή μου
γ)  παρέδωσα αντίγραφο του αποδεικτικού εκδόσεως εισιτηρίου προς τεκμηρίωση  του γεγονότος ότι είχε δρομολογηθεί η αναχώρησή μου για την Ελλάδα και η εμφάνισή μου ενώπιον  του αρμοδίου Ανακριτή
δ) η σύλληψή μου  ήτο γεγονός καταχρηστικό εφόσον είχα δηλώσει ότι θα παρουσιαστώ ενώπιον του Ανακριτου τοσο δια του πληρεξουσιου δικηγορου μου οσο και δημόσια με προσωπική μου συνέντευξη δια των ΜΜΕ

Στη δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε κάνει γνωστό στις δικαστικές αρχές  από τον περασμένο Οκτώβριο ότι είναι στη διάθεση τους για να δώσει εξηγήσεις για τα κόκκινα  δάνεια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Για το λόγο αυτό μάλιστα ο ίδιος είχε ορίσει και πληρεξούσιο δικηγόρο του τον Θανάση Βαρλάμη γιατί ο Άγγελος Φιλιππίδης θα ταξίδευε στις ΗΠΑ .

Η σύλληψη του μεταδόθηκε από πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης
Η σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη το βράδυ της Παρασκευής  στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης μεταδόθηκε από μεγάλο μέρος των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Κρατείται στις φύλακες του Μάλτεπε
Ο Άγγελος Φιλιππίδης κρατείται στις φύλακες του Μάλτεπε που βρίσκονται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και εκτός από τους προς απέλαση ξένους υπηκόους στη φυλακή βρίσκονται Κούρδοι κρατούμενοι άλλα και κατηγορούμενοι για τρομοκρατία. Αν και είναι σχετικά καινούριες υπάρχουν καταγγελίες για κακοποιήσεις κρατουμένων...

Τώρα η πλευρά Φιλιππίδη προσπαθεί να προσλάβει και Τούρκο δικηγόρο για να επισπευτούν οι διαδικασίες έκδοσης του στην Ελλάδα.