22 Ιανουαρίου 2014

Ο γερμανικός στρατός «κουρεύει» τη γενειάδα και «αφαιρεί» τα τατουάζ με γυμνές γυναίκες

Γενειάδα, τατουάζ με γυμνές γυναίκες και σκουλαρίκια αποτελούν πλέον παρελθόν για τους γερμανούς στρατιώτες σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός. Από την 1η Φεβρουαρίου, η Bundeswehr θα ελέγχει πλέον την εμφάνιση των στρατευμάτων της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Spiegel.

Οι στρατιώτες υποχρεούνται πλέον να έχουν κοντά μαλλιά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπονται τα πορνογραφικά, μη ορθά πολιτικά «ρατσιστικά» τατουάζ. Μάλιστα, στην περίπτωση που έχουν τατουάζ τέτοιου περιεχομένου καλούνται να τα καλύπτουν ακόμα και στην περίπτωση που βρίσκονται στο λαιμό.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές, που δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Άμυνας και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το έγκυρο στρατιωτικό μπλογκ, Augen Geradeaus, έχουν προκαλέσει διαμάχες σχετικά με τον βαθμό που μπορεί ο στρατός να ελέγχει τις ζωές των στρατιωτών.

Οι στρατιώτες θα πρέπει να καλύπτουν πορνογραφικά και ρατσιστικά τατουάζ ή μοτίβα, ακόμη κι αν αυτά είναι στο λαιμό, τα χέρια ή το πρόσωπο.

Η ανάρτηση των οδηγιών στο μπλογκ Augen geradeaus, συγκέντρωσε πάνω από 200 σχόλια μέσα σε μια μέρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν στρατιώτες της Bundeswehr που εξεπλάγησαν από την πολύ εμπεριστατωμένη φύση των νέων οδηγιών τους.