29 Ιανουαρίου 2014

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει και ότι «πετάει ο γάιδαρος» για να πάρει ψήφους

«Είστε υποκριτές. Αυτά που προτείνατε πριν από 3 μήνες σήμερα τα καταψηφίζετε» κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την νέα μορφή του ΕΟΠΥΥ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την νέα μορφή του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άθλια επίδειξη παλαιοκομματισμού προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθησαν στην συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής είπε «Είστε υποκριτές. Αυτά που προτείνατε πριν από 3 μήνες σήμερα τα καταψηφίζετε. Ο αρχηγός σας είχε το θράσος χθες να πει να τα καταψηφίσετε. Όπου βλέπετε ψήφους στρέφεστε να τους αρπάξτε. Αυτός είναι ο ριζοσπαστισμός σας» και συμπλήρωσε «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ντροπή για το κόμμα σας. Ήρθατε να ανατρέψετε το πρόγραμμά σας για να πάρετε 5 ψήφους. Ντροπή σας. Σας έχουμε πάρει είδηση. Να ξέρετε ότι οι πολιτικαντισμοί μας έφεραν στην χρεοκοπία. Προσπαθείτε να ικανοποιήσετε όποιον χτυπά την πόρτα του κόμματό σας. Πετάει ο γάιδαρος να σας πει και εσείς θα συμφωνήσετε».

Πέραν αυτών, αναφορικά με την αντιδράσεις των ιατρών που καλούνται να δηλώσουν εάν θέλουν να μεταφερθούν από τον ΕΟΠΥΥ στις δομές του ΕΣΥ με την προϋπόθεση ότι θα κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία είπε «Εμείς τους λέμε μέσα σε 7 ημέρες να μας απαντήσουν εάν θα κάνουν αίτηση και προτίθενται να κλείσουν τα γραφεία ιατρεία τους. Όταν θα έρθουν να κάνουν την αίτηση – μετά από 7 μήνες – τότε θα κλείσουν τα ιατρεία τους». Πρόσθεσε ότι «Η ιστορία περι μεταβατικότητας που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ρεαλιστική βάση αλλά ψηφοθηρικά κίνητρα. Εμείς πιστεύουμε ότι θα φτιάξουμε σύστημα με αφοσιωμένους ιατρούς στην πρωτοβάθμια υγεία, όχι από εδώ και από εκεί. Δεν θέλουν και επιθυμούν το ιατρείο τους; Κανένα πρόβλημα: θα πάρουμε στην θέση τους νέους ιατρούς» και επέκρινε την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «Αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε στο νομοσχέδιο που προτείνει ο ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τότε είστε άξιοι της μοίρας σας».