10 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας διώχνει ευγενικά Τατσόπουλο: «Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι, αλλά δεν διαγράφουμε και κανέναν»... «μόνο μπινελικώνουμε» ξέχασε να πει

Με αποκλειστικό θέμα την περίπτωση του Πέτρου Τατσόπουλου και τη διαγραφή του ή όχι λόγω των επίμαχων δηλώσεών τους για τους συμπαθούντες την 17Ν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδρίασε την Παρασκευή το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Τελικά αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα αποδοκιμάζει πολιτικά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Πέτρου Τατσόπουλου.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε δημοσιογράφους και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν διαγράφουμε κανέναν, ούτε διώχνουμε κανέναν, ούτε κρατάμε κανέναν με το ζόρι».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται εντονες πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματος για την διαγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου από την ΚΟ.

Η αποδοκιμασία του Πέτρου Τατσόπουλου από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκε με ξεκάθαρο τρόπο την Πέμπτη, μεταξύ των άλλων από τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα, ο οποίος τόνισε (μιλώντας στον Alpha): «Ο σύντροφος Πέτρος Τατσόπουλος μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει αλλά, όπως ο ίδιος λέει, φαντάζεται με παραδοξότητες και "λογικά" άλματα. Κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία» και συμπλήρωσε: «Αλλοίμονο αν οι ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας και προβολής γίνονται κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Την Πέμπτη ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι ακόμα και αν διαγραφεί ο ίδιος θα κρατήσει την βουλευτική έδρα ενώ στην επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είχε διατρανώσει την θέλησή του να μην υπονομεύσει την αξιωματική αντιπολίτευση και τη συλλογική της προσπάθεια.