14 Ιανουαρίου 2014

Σε... γυναίκα στρέφουν οι αρχές τις έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού

Μια γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική υπάρχει περίπτωση να προσφέρει κάλυψη στον καταζητούμενο Χριστόδουλο Ξηρό.

Ήταν 28 Νοέμβριου του 2012 στον Φιλώτα Φλώρινας, όταν μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ανάμεσα τους και μια γυναίκα που κρατούσε καλάσνικοφ στα χέρια, λήστεψαν υποκατάστημα τράπεζας με λεία 110.000 ευρώ.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 20 Ιανουαρίου του 2013 άγνωστοι τοποθετούν μια βόμβα στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ - καρέ τα βίντεο από τις κάμερες και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι γυναίκα που κρατούσε στον ώμο της ένα σακίδιο και να μεταφέρει την βόμβα.

Στις 30 Απριλίου του 2013 συλλαμβάνονται σε καφετέρια στην  Νέα Φιλαδέλφεια νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται  για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Μια γυναίκα όμως καταφέρνει να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό.

Αυτή η γυναίκα θεωρείται από τους αστυνομικούς πρόσωπο κλειδί και δεν αποκλείουν να προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στον «Μανώλη» της 17Ν.

Την ίδια ώρα, όπως σας είχαμε πει, έδωσε κατάθεση ο πατέρας δυο προφυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς θεωρείται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με κάποια μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ. Ξηρός είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον πατερά των συλληφθέντων την Πρωτοχρονιά και μάλιστα φέρεται να του είχε πει «καλή χρονιά. Κάνε κουράγιο για τα παιδιά σου», ενώ από την ανάλυση του κινητού του πρόεκυψαν 2 κλήσεις προς την Ικάρια και μια συνομιλία με έναν άνθρωπο που του προμηθεύει υλικά για τις κατασκευές που έκανε στη φυλακή.

Στο μεταξύ, μια ληστεία σε μαγαζί με ρούχα για σκι και ορειβασία που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής.