19 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές, προέχει η έξοδος από τα μνημόνια

Σταθερά προσηλωμένος στο σενάριο η χώρα να εξέλθει με τις δικές της δυνάμεις από τα μνημόνια εντός του 2014 και να πάει σε εκλογές είτε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο τρίμηνο του 2015, είτε με την ολοκλήρωση της τετραετίας το 2016, παραμένει ο Πρωθυπουργός.

Όπως δηλώνει συνεργάτης του κ. Σαμαρά, απαντώντας ουσιαστικά στα διλήμματα που τον εμφανίζει να έχει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, τα υπόλοιπα –πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ανασχηματισμός – είναι σενάρια που διακινούνται εξυπηρετώντας πολλές φορές και προσωπικά συμφέροντα.

Το ίδιο πρόσωπο παραδέχεται ότι στο θέμα των εκλογών υπάρχει απόλυτη σύμπτωση απόψεων με τους δανειστές μας, ενώ η πορεία του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων, το αποτέλεσμα των οποίων θα βαρύνει και στις όποιες αποφάσεις κληθεί να λάβει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός το προσεχές τρίμηνο. 



Ειδκότερα για το θέμα των πρόωρων εκλογών, στέλεχος της κυβέρνησης αναφέρει δύο παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά: Ο πρώτος είναι η κατηγορηματική άρνηση των εταίρων και δανειστών μας σε αυτό το ενδεχόμενο και ο δεύτερος ότι με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται δημοσκοπικά λίγο πάνω από το 4%, «οι εκλογές θα ισοδυναμούσαν με πολιτική αυτοκτονία.

http://lykavitos.gr/archives/82326