08 Ιανουαρίου 2014

Χαμηλή η ταχύτητα Σουμάχερ όπως προκύπει απ' το βίντεο στο κράνος του

Το σενάριο ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ πήγαινε με αρκετά χαμηλή ταχυτήτα την ώρα του δυστυχήματος φέρεται να επιβεβαιώνει, σύμφωνα με γαλλικό μέσο, το βίντεο από το κράνος του.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου των αρχών που ερευνούν την υπόθεση, στην οποία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία της έρευνας γύρω από το ατύχημα.

Το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM υποστηρίζει, επικαλούμενο γνώση του περιεχομένου του βίντεο, ότι ο 45χρονος πιλότος της Formula 1 όντως κινείτο με χαμηλή ταχύτητα ανάμεσα σε δύο πίστες την ώρα του ατυχήματος. Μόλις την Παρασκευή, πέντε ημέρες μετά το ατύχημα, έγινε γνωστό ότι το κράνος του Σουμάχερ ήταν εξοπλισμένο με κάμερα.

Οι αναφορές του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού μένουν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν με την συνέντευξη Τύπου εντός μερικών ωρών.

Η ίδια η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σούμαχερ παραμένει, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, κρίσιμη παρ' ότι παρουσιάζει βελτίωση.

Την Τρίτη, η σύζυγος του Σουμάχερ, Κορίνα, είχε καλέσει τους δημοσιογράφους να φύγουν από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και να αφήσουν ήσυχη την οικογένεια.

Το νοσοκομείο ήταν, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες, γεμάτο με ανταποκριτές. Ο γιατρός που εξέδιδε τα ανακοινωθέντα είχε εκφράσει τη δυσφορία του για την κατάσταση ενώ αναφορές μιλούσαν για προβλήματα τέτοιας έκτακτης που έφταναν να εμποδίσουν την εισαγωγή ασθενών.