14 Ιανουαρίου 2014

Ξέσπασε... "εμφύλιος" στην οικογένεια Τσίπρα!

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έφεραν τριβές...

Μια ενδιαφέρουσα «μάχη», που έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αλέξη Τσίπρα, με πρωταγωνιστές δύο αυτοδιοικητικά στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον τελευταίο.
Ο λόγος για τον Λεωνίδα Τσίπρα, θείο του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τον γιατρό Κώστα Μπασιούκα, κολλητό φίλο του εδώ και χρόνια, οι οποίοι διεκδικούν το χρίσμα για τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Συγκεκριμένα, από τη μια πλευρά ο μηχανικός Λεωνίδας Τσίπρας, έχοντας ξεκινήσει την προεκλογική του προσπάθεια ήδη από το καλοκαίρι, εμφανίζεται αποφασισμένος να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, από τη στιγμή που το κόμμα του ανιψιού του αντιδρά στο ενδεχόμενο στήριξής του, με τη δικαιολογία ότι αυτός αποτελεί πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά είναι συντεταγμένα τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στην πλειονότητά τους προκρίνουν την υποψηφιότητα του καθηγητή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παρ’ ολίγον βουλευτή του κόμματος κ. Μπασιούκα, ο οποίος, αν και δεν ενθουσιαζόταν αρχικά από την ιδέα, τελευταία δείχνει να το σκέφτεται σοβαρά, μετά και τη θετική γνώμη που έχει εκφράσει για την υποψηφιότητά του ο ίδιος ο ένοικος της Πλατείας Κουμουνδούρου.

Οι εξελίξεις για την εν λόγω σύγκρουση συζητήθηκαν και κατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο χωριό του, το Αθαμάνιο, τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά οι παραινέσεις του για χαλάρωση της έντασης δεν φαίνεται να έπιασαν τόπο.