10 Ιανουαρίου 2014

Τους τον χαρίζουμε: Πλακώθηκαν μεταξύ τους τα κομμούνια στην Πάτρα για τον Τεμπονέρα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Καρέ καρέ έχει καταγράψει ο φωτογραφικός φακός του «patratora.gr», την επίθεση που δέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πάτρας Θεοφάνης Μασσαράς από αναρχικούς την ώρα που κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα, έξω από σχολικό συγκρότημα στην Πλατεία Βουδ.
Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται λεπτό προς λεπτό η στιγμή που ο κ. Μασσαράς κρατώντας το στεφάνι ως εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων, εμποδίζεται από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν στον σημείο. Μάλιστα κάποια από αυτά μπαίνουν μπροστά του και με τα χέρια τους τον απωθούν, προκειμένου να μην προσεγγίσει το μνημείο και να εναποθέσει το στεφάνι.

Εν μέσω αποδοκιμασιών τελικώς ο κ. Μασσαράς εγκαταλείπει την προσπάθεια. Η αντίδραση των αναρχικών στην αναγγελία του εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής οφείλεται στο γεγονός της προ μηνών εκκένωσης χώρων που είχαν «καταλάβει» και μετά από επέμβαση της αστυνομίας αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Μεταξύ αυτών και το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστήμιου Πατρών επί της οδού Κορίνθου, που αποτελούσε το «ορμητήριο» των αντιεξουσιαστών και ανήκει στο Δήμο Πατρέων.

Εκτός όμως από τον κ. Μασσαρά, αποδέκτες αποδοκιμασιών και γιουχαισμάτων έγιναν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.