25 Ιανουαρίου 2014

Αποκαλύψεις από τον ανιψιό του Ξηρού: Αυτό ήταν το σχέδιο της απόδρασής του

Από την πρώτη στιγμή της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού, οι Αρχές, είχαν στα χέρια τους την κατάθεση του ανιψιού του ότι εκείνος ήταν που τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανιψιός του τρομοκράτη είχε υποστηρίξει από την αρχή ότι ήρθαν μαζί στην Αθήνα για να πάρουν μια φίλη του και στη συνέχεια να επιστρέψουν στη Νέα Καλλικράτεια.«Oντως τον έφερα, τον άφησα στην Αθήνα κ έφυγε. Οι ώρες περνούσαν και του τηλεφώνησα αλλά δεν απαντούσε. Έτσι γύρισα πίσω στην Καλλικράτεια», φέρεται να είπε ο ανιψιός του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Real.gr φέρνει στο φως κι άλλα στοιχεία της κατάθεσης του ανιψιού του περιβόητου «Μανώλη» της 17Ν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, φαίνεται καθαρά πως ο Ξηρός είχε στο μυαλό του το σχέδιο διαφυγής γι' αυτό και ήθελε να κρατήσει άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ανιψιό του, μία ημέρα χαθούν τα ίχνη του Χριστόδουλο Ξηρού, του είχε πει να τον περιμένει την επόμενη σε μία ταβέρνα που επισκεπτόταν συχνά ο τρομοκράτης στη Θεσσαλονίκη. «Αυστηρά μου τόνισε να μην πω τίποτα στους υπόλοιπους συγγενείς και για να δικαιολογήσω την απουσία μου, να πω ότι θα πάω σε έναν φίλο σε μία διπλανή πόλη».

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για το σχέδιο του Ξηρού, ο νεαρός ανέφερε στην αντιτρομοκρατική ότι: «Μόλις φτάσαμε στα πρώτα διόδια, ο Χριστόδουλος έσκυψε μέσα στο αυτοκίνητο, σαν να ήθελε να κρυφτεί. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου απάντησε ότι ήθελε να μην τον δουν οι κάμερες. Και μάλιστα, αμέσως μετά μου είπε να μην ξαναρωτήσω τίποτα άλλο και ότι μόνο αυτός θα μιλάει κατά τη διάρκεια της διαδρομής».

Προκειμένου να αποκλείσει να πάει κάτι στραβά στο σχέδιό του, ο Ξηρός απέφυγε να κάνει όλη τη διαδρομή προς την Αθήνα από την Εθνική Οδό. «Μου είπε να αποφεύγω όσο μπορώ την Εθνική και να μπαίνω μέσα από χωρία. Το έκανα χωρίς να πω τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, μου είπε να μην αναπτύσσω πολύ ταχύτητα για να καθυστερήσουμε, καθώς όπως μου είπε ήθελε να φτάσουμε στην Αθήνα ακριβώς στις 9 το βράδυ».