07 Ιανουαρίου 2014

ΒΟΜΒΑ Πάγκαλου: O Καμμένος ήθελε να πληρώσει για να μπει στο ΠΑΣΟΚ το '90-Διαμεσολαβητής ήταν ο Οικονόμου-Εγώ τον «έκοψα»

Ηταν 1990 όταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος εξέφρασε την επιθυμία του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές που θα ακολουθούσαν. Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν ευδοκίμησε ποτέ, καθώς τότε έβαλε φρένο ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε ότι ήταν ο άνθρωπος-κλειδί για να μην προχωρήσει μία τέτοια συμφωνία, καθώς όπως εξήγησε «δεν θα μπορούσα να έχω ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κάποιον που είχε μια φρασεολογία περίπου της σημερινής Χρυσής Αυγής».

«Δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος», είπε μεταξύ άλλων, ενώ ανέφερε συγκεκριμένα:

«Το 1990, στις "μεσαίες" εκλογές, είχαμε κάνει μια επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ηταν ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Παντελής Οικονόμου και εγώ. Κάποια στιγμή, ο Οικονόμου, που ήταν τότε στη νεολαία, ήρθε και μου είπε ότι υπάρχει ένας νέος που λέγεται Καμμένος, από τη γνωστή οικογένεια με τα αυτοκίνητα και θέλει να κατέβει με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Και θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλλει αισθητά και στον οικονομικό αγώνα του κόμματος» τόνισε.

Ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στον κ. Καμμένο έκανε λόγο για ένα παιδί, το οποίο απείχε πάρα πολύ «από την άκρη της άκρας Δεξιάς και δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Το είπα στον Οικονόμου, ο οποίος το απεδέχθη και έτσι δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος», πρόσθεσε.

«Μετά, νομίζω, έβαλε υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. και δεν βγήκε στις πρώτες εκλογές, αλλά στις επόμενες. Ήθελε πάση θυσία να πολιτευτεί, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κάποιον που είχε μια φρασεολογία περίπου της σημερινής Χρυσής Αυγής», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τα σπίτια του Μιχάλη Λιάπη στο Καρπενήσι και του Πάνου Καμμένου στην Ικαρία, ο πρώην υπουργός είπε: «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση και αηδία».



Πηγή: Θεόδωρος Πάγκαλος: O Καμμένος ήθελε να μπει στο ΠΑΣΟΚ το '90 -Εγώ τον «έκοψα» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/137811#ixzz2piazbkG7