28 Ιανουαρίου 2014

Αποσύρθηκαν Γερμανοί και Ιταλοί από τη διεκδίκηση wildcard: "Θεωρούμε τον πλειστηριασμό ανήθικο"

Η μάχη για την διεκδίκηση των τεσσάρων wild card για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας όπως όλα δείχνουν είναι οικονομική και αυτό γιατί τα κριτήρια επιλογής για το ποια χώρα θα επικρατήσει είναι η καλύτερη προσφορά προς την FIBA.

Για τον λόγο αυτό η  Ιταλία αποφάσισε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για τη διεκδίκηση της wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι να αφήνει αιχμές για την διαδικασία λέγοντας : «Οι οικονομικές απαιτήσεις της FIBA δεν είναι ηθικά αποδεκτές».

Λίγο αργότερα και η  Γερμανία  με ανακοίνωση της γνωστοποίησε  ότι αποσύρεται από την διεκδίκηση των 4 ελεύθερων εισιτηρίων που οδηγούν στην διοργάνωση.

«Δεν είναι βιώσιμη μια τέτοια διαδικασία για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Δεν καταθέτουμε καμία προσφορά και αποσυρόμαστε από τη διαδικασία. Στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2011», ανέφερε η Γερμανική ομοσπονδία

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι τόνισε από την πλευρά του: «Οι οικονομικές απαιτήσεις της FIBA δεν είναι ηθικά αποδεκτές».

Μπορεί βέβαια αυτή η εξέλιξη να χαροποιεί την Ελληνική πλευρά καθώς με δύο ομάδες λιγότερες, αυξάνονται οι  πιθανότητες το αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να πάρει μία από τις Wild Cards και να λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, αλλά ως γνωστόν no money, no Μουντομπάσκετ!