Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Πρόγραμμα ανάκαμψης ΣΥΡΙΖΑ: Και μειώσεις μισθών 20%... και απλήρωτοι εδώ και μήνες στην ΑΥΓΗΣε μεσοσταθμική μείωση μισθών κατά 20% προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η εφημερίδα ΑΥΓΗ επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή εργαζομένων προκειμένου να διαπραγματευτεί με την εργοδοσία τον τρόπο που θα γίνει η μείωση μισθών ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους κατά 20% (φυσικά η μείωση θα γίνει με ένα νόμο και ένα άρθρο...).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα υψηλά κλιμάκια αμοιβών η μείωση θα είναι μεγαλύτερη του 20% και στα χαμηλά αισθητά χαμηλότερη. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα η ΑΥΓΗ δεν έχει προβεί σε καμία μείωση μισθών και τηρεί τη συλλογική σύμβαση της ΕΣΗΕΑ του 2008. Το επιχείρημα της ιδιοκτησίας της ΑΥΓΗΣ για τη μείωση μισθών είναι οι οικονομικές δυσκολίες.

Να θυμίσουμε ότι στους εργαζόμενους οφείλονται και μισθοί ενώ ένα μισθός τον τελευταίο χρόνο πήγε υπέρ κόμματος και επαναστάσεως όπως γράφτηκε τον Οκτώβριο:

Τρείς μήνες απλήρωτοι στην “Αυγή”! Την “πάπια” κάνουν οι… μεγαλοσυνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Σιγή ιχθύος τηρούν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τις απληρωσιές στο κομματικό όργανο, την «Αυγή», οι εργαζόμενοι στην οποία παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες ενώ ένας μήνας έχει πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος εδώ και δύο χρόνια.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος έχει διαμηνύσει ότι έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις, που θα γίνουν προς το τέλος του μήνα, με στόχο ριζικές αλλαγές στον σχεδιασμό αλλά κυρίως στην ύλη, με εντολές για την άσκηση πιο αιχμηρής δημοσιογραφίας.

Στόχος όλων αυτών είναι η αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πανελλαδικά για το ημερήσιο φύλλο αγγίζει τα 5.000 μέχρι 6.000 φύλλα και για το κυριακάτικο τις 6.000 φύλλα…

6 σχόλια:

 1. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί έτσι, θα πήξουμε στις μαϊμουδιές.
  Η μόνη πραγματική λύση είναι η μεταφορά των διοδίων μετά την έξοδο Ωρωπού.
  Συγκριτικά κοστίζει ελάχιστα και λύνεται το πρόβλημα δια παντός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν τραυματίστηκε από τον πλαστικό αναπτήρα (φυσικό, με τόσο πλούσιο μαλλί) αλλά σωριάστηκε κάτω. Θεατρική βεντέτα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιστοποίηση επαγγέλματος λέγεται , όλα καλά ,αλλά και σκηνοθεσία ; μπράβο , όσο πιο πολλά αφήνει τόσο πιο μεγάλο το σενάριο !!! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και τα μαλακισμένα με τον δάσκαλό τους θα είναι ευτυχισμένα γιατί πήγαν στον Αλλάχ τους. Το ζήτημα είναι να μην παίρνουν μαζί τους και άλλους ανθρώπους που δεν τους αρέσει ο Ισλαμικός παράδεισος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εδώ και χρόνια φίλε.
  Όπως πολύ εύστοχα διάβασα στο Facebook,'τα διόδια, ειδικά στην Αθηνών - Πατρών, μην τα βλέπετε ως χαράτσι, δείτε τα σαν τάμα για να βγείτε ζωντανοί).

  ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ.!!! ΚΡΑΤΆΤΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΆ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΈΡΓΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΆ.

  Όποιος δικαστής έχει αποφάσισε ότι αυτό είναι νόμιμο είναι πουτάνας γιος και πρέπει να τουφεκιστεί!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή