12 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσκόπηση Public Issue: Μείωσε πολύ το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ... σε δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ

Τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό επιβεβαιώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Public Issue που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 30% (έναντι 31,5% που είχε τον Ιανουάριο) και ακολουθεί η ΝΔ με 28,5% (έναντι 28%).

Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με 8,5% (έναντι 10% που ήταν στην μέτρηση του Ιανουαρίου) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5% (έναντι 6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (έναντι 6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (έναντι 4,5%), η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (χωρίς αλλαγή ποσοστού), ενώ στο 9% καταγράφονται τα Λοιπά Κόμματα.


Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 55% (έναντι 52% τον Ιανουάριο), με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 31% (έναντι 35%).

Είναι χαρακτηριστικό πως το 40% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές «με μικρή διαφορά».

Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 47%.

Στο δίλημμα εάν πιστεύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία «προβλέπουν» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε ποσοστό 57% έναντι 35% που εκτιμά το αντίθετο.