12 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσκόπηση Public Issue: Μείωσε πολύ το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ... σε δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑΤη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό επιβεβαιώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Public Issue που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 30% (έναντι 31,5% που είχε τον Ιανουάριο) και ακολουθεί η ΝΔ με 28,5% (έναντι 28%).

Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με 8,5% (έναντι 10% που ήταν στην μέτρηση του Ιανουαρίου) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5% (έναντι 6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (έναντι 6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (έναντι 4,5%), η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (χωρίς αλλαγή ποσοστού), ενώ στο 9% καταγράφονται τα Λοιπά Κόμματα.


Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 55% (έναντι 52% τον Ιανουάριο), με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 31% (έναντι 35%).

Είναι χαρακτηριστικό πως το 40% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές «με μικρή διαφορά».

Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 47%.

Στο δίλημμα εάν πιστεύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία «προβλέπουν» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε ποσοστό 57% έναντι 35% που εκτιμά το αντίθετο.