07 Φεβρουαρίου 2014

Επικίνδυνος μαλάκ@ς!!! Τσαυτάρης για αγρότες: «Κανένας αγώνας δεν πάει τζάμπα»... ας συνεχίσουν λοιπόν τους "αγώνες" να πάρουν κι άλλα 500 εκ όπως το 2009

«Κανένας αγώνας δεν πάει τζάμπα», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης, αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών. Όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου της Κ.Ο. του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα των αγροτών και ικανοποιεί αρκετά από αυτά, σημειώνοντας:
«Όλοι περνάμε δύσκολα. Και ο αγρότης και ο μισθωτός και εγώ που είμαι καθηγητής πανεπιστημίου».

Σχετικά με την κατάργηση της υποχρέωσης των αγροτών να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων, ο κ. Τσαυτάρης είπε ότι ήταν χρόνιο αίτημα των αγροτών και ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα πως οι αγρότες δεν έχουν μηνιαίο εισόδημα και γι’ αυτό η δήλωση στην Εφορία θα γίνεται στο τέλος κάθε έτους. Επισήμανε δε ότι «τίποτα από αυτά που έχουμε θεσπίσει δεν είναι εκτός αιτημάτων τους».

Από την πλευρά της η κυρία Παπαρήγα κατήγγειλε εκβιασμούς προς τους αγρότες για να εγκαταλείψουν τις κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι «αιτήματα επιβίωσης και όχι βελτίωσης του εισοδήματος». Όπως ανέφερε ενδεικτικά, υποχρεώνονται να τηρήσουν βιβλία εσόδων-εξόδων όσοι έχουν πραγματικό εισόδημα 4.000 – 5.000 ευρώ το χρόνο (δηλαδή μεικτό εισόδημα 15.000 ευρώ), ενώ τους επιβάλλεται χαράτσι, φόρος στα ακίνητα και άλλοι φόροι.

ΤΟ ΒΗΜΑ