07 Φεβρουαρίου 2014

Οι Κυκλάδες, ένας από τους 7 πιο ρομαντικούς προορισμούς του κόσμου, σύμφωνα με το Business Insider [εικόνες]

Ρομαντικές αποδράσεις σημαίνει συχνά: δείπνο υπό το φως των κεριών, μεγάλες βόλτες στην παραλία, και φιλόξενα καταλύματα.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μέρη στον κόσμο, που ο ρομαντισμός υπάρχει στον αέρα. Από μια κερασιά που θα ανθίσει στους καθαρούς δρόμους του Κιότο, μέχρι ένα αισθησιακό τάνγκο στο Μπουένος Άιρες. Το Business Insider επέλεξε τους 7 πιο ρομαντικούς προορισμούς του κόσμου, κάνοντας την έκπληξη στο τέλος του άρθρου όπου βρίσκονται οι δικές μας Κυκλάδες.

1 . Μπαλί, Ινδονησία


Το Μπαλί δεν είναι απλώς ένα όμορφο μέρος. Αν και το γραφικό τοπίο του νησιού προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, πρόκειται για έναν από τους λίγους πολιτισμούς που κρατάνε τις περισσότερες παραδόσεις και τις διαιωνίζουν μέχρι σήμερα. Από τα πράγματα που ξεχωρίζουν είναι: το ηλιοβασίλεμα πάνω από τα καταγάλανα νερά της Σανούρ, της πιο δημοφιλούς παραλίας. Εξίσου γραφικός και όμορφος είναι ο Tanah Lot, ένας πέτρινος ναός του 15ου αιώνα, που εξέχει από τον ωκεανό.

2 . Brugge, Βέλγιο


Το Brugge μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Ανοιχτές πλατείες, γραφικά σπίτια και πλακόστρωτα δρομάκια, δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, όπου τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν βόλτες με βάρκες κάτω από τα γραφικά κανάλια.

Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με άμαξα στο Beguinage, ένα εκτεταμένο μοναστήρι με γέφυρες και μια λίμνη γεμάτη κύκνους.

3 . Μπουένος Άιρες, Αργεντινή


Είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς από την πολύχρωμη νυχτερινή ζωή του Μπουένος Άιρες και τον πολυποίκιλο πολιτισμό του.

Η γειτονιά του Παλέρμο μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και μπουτίκ της πόλης, και προσφέρει τεράστια πάρκα ιδανικά για πικνίκ ή μακρινούς περιπάτους. Χορέψτε όλη τη νύχτα στο Rojo Tango, ένα δημοφιλές κλαμπ πέντε αστέρων παρακολουθώντας παραστάσεις καμπαρέ πάνω σε βελούδινα καθίσματα.

4. Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα


Παρθένοι κήποι, ιστορική ατμόσφαιρα και μια χαλαρή γοητεία το καθιστά ιδανικό για μια ρομαντική απόδραση. Κάντε μια βόλτα στους δρόμους που είναι γεμάτοι από μανόλιες, ανάμεσα σε εντυπωσιακά αρχοντικά και καταπράσινα πάρκα.

Το Mount Pleasant Memorial Waterfront Park προσφέρει ένα τέλειο σκηνικό, με τους καταρράκτες και τη θέα στο λιμάνι του Τσάρλεστον.

5. Cinque Terre στην Ιταλική Ριβιέρα


Οι βραχώδεις ακτές της ιταλικής Ριβιέρα βγαίνουν κατευθείαν από τις σελίδες ενός μυθιστορήματος, όπου γεννιέται κάποιο ειδύλλιο. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το γραφικό λιμάνι, να περπατήσουν σε εκπληκτικά μονοπάτια, ή να κάνουν μια βόλτα στην παραλία.

Ο παγκοσμίου φήμης Giardini Botanici Hanbury διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους κήπους στην Ιταλία και προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα. Περάστε την ημέρα στο Portofino, ένα καταπράσινο παραθαλάσσιο χωριό με κήπους στην άκρη του βράχου.

6. Φεζ, Μαρόκο


Οταν περνάς μέσα από τους πυλώνες του Φεζ είναι σαν να εισέρχεστε σε μηχανή του χρόνου: μεσαιωνικά δρομάκια, σκεπαστές αγορές και ιστορικά μνημεία σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

Επισκεφθείτε το Heri el Souani και δείτε τις εντυπωσιακές σιταποθήκες που σχεδιάστηκαν από έναν αρχαίο βασιλιά. Περάστε μέσα από την πλατεία Medina και δείτε την Bab Mansour, μια περίτεχνη μαρμάρινη πύλη με χαραγμένο πλακάκια. Το σπίτι της Αφροδίτης στο Volubilis στεγάζει τα καλύτερα ψηφιδωτά της πόλης.

7. Κυκλάδες, Ελλάδα

Τα γαλαζοπράσινα νερά των νησιών είναι ένα αξιοθέατο από μόνα τους, με τα ρουστίκ βουνά, το λαμπερό ήλιο, και το νόστιμο φαγητό να προσελκύουν πολλούς νεόνυμφους και έμπειρους ταξιδιώτες.

Το πιο διάσημο από τα νησιά, η Σαντορίνη, μπορεί να υπερηφανεύεται για το μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα και τα λευκά πέτρινα σπιτάκια της. Η Νάξος, το μεγαλύτερο από τα νησιά, διαθέτει μεγάλες, αμμώδεις παραλίες και εκπληκτικές καταπράσινες κοιλάδες και φαράγγια.