20 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΝΟΙΑ Ή ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ; Με αποφοίτους του Χάρβαρντ θα τσικνίσει ο ΓΑΠ... Θα τους εξηγήσει τι θα κάνουμε μετά το μνημόνιο

Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά στο… "Μετά το μνημόνιο, τι;" Σε κλειστή εκδήλωση του Συλλόγου αποφοίτων Χάρβαρντ!! Όταν δήθεν σοβαροί άνθρωποι καλούν τον ΓΑΠ να τους εξηγήσει τι θα κάνουμε μετά το μνημόνιο... δεν υπάρχει ελπίδα! Εκτός αν το έκαναν επίτηδες Τσικνοπέμπτη για να τον τρολάρουν

Αναμένεται να απαντήσει σε πολλά από εκείνα για το οποία έχει επικριθεί

Στην πιο δύσκολη θέση από τότε που αποσύρθηκε από την πρωθυπουργία της χώρας έχει περιέλθει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, αφού τον τελευταίο καιρό έχει κληθεί να απαντήσει σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους μήνες πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου (2010), αλλά και την δραστηριότητα στενών συνεργατών του όσο ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.

Έτσι η σημερινή προγραμματισμένη ομιλία του στην Αίγλη του Ζαππείου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, αφού αναμένεται να απαντήσει σε πολλά από εκείνα για το οποία έχει επικριθεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να καταδείξει ότι οι επιλογές του ήταν ορθές και να διαγράψει την πορεία που θα πρέπει να πάρει η χώρα μετά την «εποχή των μνημονίων», η οποία έχει ταυτιστεί, κυρίως, με το όνομά του.

Μια πρώτη γεύση όσων θα υποστηρίξει έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο συνεργάτης του και πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου επί ημερών της πρωθυπουργίας του, κ. Γιώργος Ελενόπουλος.

Ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου σε σχόλιό του πριν από δύο ημέρες υπερασπίστηκε τις συμφωνίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τους δανειστές και υποστήριξε πως αυτές ήταν που έφεραν το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπεται για το 2014. Ειδικότερα αναφερόμενος σε στοιχεία ο κ. Ελενόπουλος δήλωσε:

«Το έλλειμμα, από το 15,6%, που το άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή, μέσα σε μόλις έναν χρόνο, στα τέλη του 2010 έπεσε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και στα τέλη του 2011 έφθασε περίπου στο 9%. Το δε πρωτογενές έλλειμμα, από το 10,5% στα τέλη του 2009, στο 4,9% στα τέλη του 2010 και στο 2,4% στα τέλη του 2011. Το 80% της προσπάθειας μείωσης του θηριώδους πρωτογενούς ελλείμματος του 2009, έγινε τη διετία 2010-2011. Την ίδια περίοδο η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια σε ρυθμό μεταρρυθμίσεων μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ».

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου δείχνει να πιέζεται και από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης». Στην ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον φέρνει και η εμπλοκή του αινιγματικού και εξ απορρήτων συνεργάτη του, κ. Άλεξ Ρόντος. Για το θέμα αυτό, πάλι, ο πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου προέβη σε σχόλιο, παρ’ ότι η Δικαιοσύνη εξακολουθεί να διεξάγει έρευνα. Ο κ. Ελενόπουλος επέρριψε ευθύνες σε δημοσιογράφους για την έκταση που έχει πάρει το σκάνδαλο υπογραμμίζοντας:

«Κάποιοι σχολιαστές, παρά το ότι γνωρίζουν από το ρεπορτάζ στοιχεία της υπό συζήτηση υπόθεσης για μια ΜΚΟ και μάλιστα, τα γνωρίζουν από το ρεπορτάζ που οι ίδιοι κάνουν, συνεχίζουν να παριστάνουν ότι τα αγνοούν και μαζί βεβαίως, συνεχίζουν να εκτίθενται. Και επειδή, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν για τους δικούς τους λόγους, ακριβώς γι' αυτό αποκρύπτουν συνειδητά την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Η υπόθεση οδηγήθηκε σε διερεύνηση από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».

Μέσα στο «βαρύ» αυτό  κλίμα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του για το 2014 στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ελλήνων αποφοίτων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Επιπρόσθετα, αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα τεθούν από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.