15 Φεβρουαρίου 2014

Η υποψηφιότητα Καλαφάτη ενώνει την κεντροδεξιά στη Θεσσαλονίκη… Χάπια παίρνει ο Μπουτάρης που φωνάζει για τη στήριξη κομμάτων στους άλλους και ξεχνά τα δικά του

Συγκολλητική δυναμική στις τάξεις της Ν.Δ. και ευρύτερα της κεντροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη, κομίζει η υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη για τον κεντρικό Δήμο της πόλης, όπως φάνηκε από την ενθουσιώδη υποδοχή της ανακοίνωσής του.
Ενδεικτικό του πόσο τονωτική ένεση αποτελεί για το ηθικό της παράταξης η υποψηφιότητα Καλαφάτη, σε μια περίοδο εσωστρεφούς εικόνας σε θεωρούμενα προπύργια της Ν.Δ., όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος της Αθήνας, είναι το γεγονός πως ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε την πίστη του στην προοπτική της υποψηφιότητάς του προσωπικά, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, δίνοντας μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη διάσταση σ` αυτήν την προσωπική στήριξη, δια της σχετικής δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου:

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, τον συνεχάρη για την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Καλαφάτη από τη θέση του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, ευχαριστώντας τον για το εξαιρετικό και παραγωγικό του έργο. Ταυτόχρονα του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του, για σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία με την ψήφιση των σημαντικών Νομοσχεδίων που έχει ο ίδιος επεξεργαστεί.»

Ακολούθησαν οι δηλώσεις υποστήριξης από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και τον Υφυπουργό Παιδείας Κώστα Γκιουλέκα, αλλά και από τον αντιπεριφερειάρχη του …Απόστολου Τζιτζικώστα, Φάνη Παπά.

Τέλος, την υποστήριξή του στο υποψηφιο δήμαρχο Θεσσαλονικης Σταύρο Καλαφάτη, εξέφραζε και ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, αποσύροντας τη δική του υποψηφιότητα.

Κοινό σημείο όλων των παραπάνω, ήταν πως ο Σταύρος Καλαφάτης, είναι η καταλληλότερη και καλύτερη επιλογή για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης …»παραμιλάει» προσπαθώντας να χωνέψει τις εξελίξεις. Και γκρινιάζει, για τις στηρίξεις των κομμάτων στους υποψηφίους δημάρχους, ξεχνώντας -απ` τη σαστιμάρα του- πως ο ίδιος υποστηρίζεται από δύο κόμματα: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ…
πηγή: thesstruth.gr