26 Φεβρουαρίου 2014

Άντε πάλι με τη μαλακ@α: "Γιατί η Γερμανία συνεχίζει ακάθεκτα να σημειώνει ανάπτυξη «εις βάρος» των αδύναμων Ευρωπαίων"

Φυσικά ο τίτλος που βάζουν οι αριστεράτζες του Ράπτη δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο αφού το κείμενο λέει άσχετες παρλαπίπες του στυλ "η Γερμανία δεν πρέπει να στηρίζεται στις εξαγωγές αλλά στην τόνωση της εσωτερικής ζήτησης".... 

Μα υπάρχει ανάπτυξη χωρίς εξαγωγές ρε στόκοι; Και για την άλλη παπαριά την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης: Τι να τονώσουν; Να αντικαταστήσουν τα ΚΙΑ που πλημμυρίζουν ;) τους Γερμανικούς δρόμους με καλύτερα αυτοκίνητα; 
Ποιος βλάκας λέει ότι ο Γερμανός δεν μπορεί να αγοράσει BMW, Siemens και Bosch και πρέπει να δωθούν αυξήσεις για να μπορεί να τα αγοράσει; Παράγουν κάτι υψηλής εμπορικής ή μεταποιητικής αξίας, τα υπόλοιπα κράτη που ο Γερμανός δεν έχει λεφτά να το αγοράσει και πρέπει να πάρει αύξηση για να μεγαλώσει η ζήτηση και να αυξηθούν οι εισαγωγές της Γερμανίας; 

Αλλά και έτσι να 'ναι, τι μας αφορά εμάς τους Έλληνες αυτό; Πρέπει να πάρει αύξηση ο Γερμανός και να τρώει όλη μέρα αγγούρια και ντομάτες που είναι τα μόνα που εξάγουμε; Άντε και γίνεται ο κατώτατος μισθός 5.000 ευρώ στη Γερμανία... τι θα γίνει; Ο Γερμανός με τα έξτρα χρήματα θα αγοράσει PS17 και iphone156SD ή ελιές Καλαμάτας; Βάλτε το καλά στο μυαλό: Όσο κι αν αυξηθεί η ζήτηση στη Γερμανία, εμείς δεν έχουμε τίποτα να τους εξάγουμε... άρα εμείς δεν έχουμε κανένα όφελος. Άλλα είναι τα προβλήματά μας και αλλού πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας αφού δεν μπορούμε να παράγουμε MAN και Mercedes

(Οπότε εδώ πετάγεται ο ψεκασμένος και σου γαμ@ει την κουβέντα λέγοντας "ναι αλλά θέλουν να μας κλέψουν τα πετρέλαια, τα σπίτια, τις γυναίκες και τον ήλιο" και πέφτεις ξερός...)

Διαβάστε και τις βλακείες του iefimerida.gr:

Γιατί η Γερμανία συνεχίζει ακάθεκτα να σημειώνει ανάπτυξη «εις βάρος» των αδύναμων Ευρωπαίων

Από τον τομέα εξαγωγών της εξακολουθεί να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η Γερμανία σε ό,τι αφορά τους δείκτες ανάπτυξής της, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του οικονομικού ιστότοπου qz.com, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε προγενέστερη εκτίμησή της, κατά την οποία η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη σημείωσε ανάπτυξη 0.4% στο τέταρτο τετράμηνο του 2013.


Αυτό οφείλεται κυρίως στον τομέα των εξαγωγών, ο οποίος αναπτύχθηκε κατά 2.6% στο τέταρτο τετράμηνο του '13, αντιστοιχώντας στο 1.1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.


Με άλλα λόγια, σημειώνει το δημοσίευμα, χωρίς τις εξαγωγές, η οικονομία της χώρας θα είχε συρρικνωθεί κατά τη διάρκεια του τέταρτου τετραμήνου.

Πράγμα που δείχνει ότι η Γερμανία συνεχίζει να βασίζει την οικονομία της σε ένα νεο-μερκαντιλιστικό μοντέλο, τη στιγμή που θα έπρεπε να ενισχύει την εγχώρια ζήτηση, προκειμένου να τη βελτιώσει την ανάπτυξή της τόσο εντός της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

http://www.iefimerida.gr/node/144817#ixzz2uQNQMzvp