21 Φεβρουαρίου 2014

Στην Κρήτη "ψάρευαν" πελάτες οι άνθρωποι της αμαρτωλής ΜΚΟ

Μέχρι την Κρήτη έριξαν τα πλοκάμια τους ορισμένες ΜΚΟ που εισέπρατταν εκατομμύρια για να βγάζουν δήθεν…νάρκες, να εκχριστιανίσουν τη βόρεια Κορέα , να δημιουργήσουν σώμα…πυροσβεστών εθελοντών! Ναι, μια τέτοια, με έδρα στη Θεσσαλονίκη που έβαλε στο χέρι ακόμη και τον…
Φούχτελ, διώκεται για κακουργηματική απάτη, ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ήταν εκείνη που προσπάθησε το περασμένο Καλοκαίρι να διεισδύσει στην…Κρήτη εξαπατώντας την περιφέρεια και τους δήμους από τους οποίους ζητούσαν 12000 ευρώ μηνιαίως για να τους παρέχουν αυτοκίνητα και εκπαίδευση!

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε έρθει στην Κρήτη ζητώντας ‘συνεργασία’ και…επικοινωνία με τους δήμους για να φέρει εδώ …πυροσβεστικά αυτοκίνητα που θα έφερνε από τη γερμανία, θα εκπαίδευε εθελοντές τους οποίους υποσχόταν ότι θα κάνει…πυροσβέστες σε δυο εβδομάδες! Ευτυχώς για τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και όσοι ήρθαν σε επαφή με τη φιλόδοξη ΜΚΟ πήραν…χαμπάρι τι έγινε και διέκοψαν Κάθε σχέση μαζί τους αλλιώς θα ήταν σήμερα στα…μανταλάκια !

«Είχαν έρθει στην Κρήτη οι κύριοι αυτοί και μας έλεγαν διάφορα. Μας έταζαν και..προσωπικά τζιπ. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ψάξανε και οι υπηρεσίες μας και είδαμε ότι δεν ήταν μια εθελοντική οργάνωση την οποία πρέπει να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε μαζί της» λέει ο πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κ.Αλέκος Ξωμεριτάκης.

«Εμείς μόλις ψάξαμε το θέμα διαπιστώσαμε ότι Κάτι δεν πήγαινε καλά. Μας υποσχόταν αυτοκίνητα, κόσμο, πράγματα, λαγούς και πετραχείλια. Και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη διακόψαμε κάθε επαφή, ορισμένοι έσπευσαν να μας κατηγορήσουν ότι δεν παίρνουμε λέει τη βοήθεια» τόνισε ο κ.Ξωμεριτάκης.

«Ναι, μάλιστα οι κύριοι αυτοί από τη Θεσσαλονίκη επιπλέον μας απειλούσαν ότι θα λογοδοτήσουμε και στον...Φούχτελ! Τον στείλαμε εκεί που έπρεπε» λέει με Νόημα ο κ.Ξωμεριτάκης.

Την υπόθεση χειρίστηκαν από πλευράς περιφέρειας τόσο ο σύμβουλος του περιφερειάρχη κ.Κουφάκης όσο και ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ κ.Τζανοκωστάκης ο οποίος είπε ότι από την πρώτη στιγμή κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Ήταν μεν αναγνωρισμένο σωματείο εθελοντών, αλλά αυτά που υποσχόταν τα Κάνει μόνο η Πυροσβετική. Μόνο η Πυροσβεστική μπορεί να έχει πυροσβεστικά οχήματα τα οποία θα τα έφερναν μεταχειρισμένα από τη Γερμανία. Γι αυτό τα όνομασαν μηχανήματα έργου και ήθελαν από τους δήμους χώρους και εθελοντές τους οποίους θα έπαιρναν για ΔΥο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και θα τους έκαναν λέει πυροσβέστες. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα»! τονίζει ο κ.Τζανοκωστάκης.

«Εμείς πιστεύουμε στον εθελοντισμό και θέλουμε να το προωθήσουμε. Αλλά αυτό παρουσιαζόταν ως Κάτι άλλο. Δεν ήταν καθαρό» επεσήμανε.

Και σαν να μην έφταναν αυτά μετά την απόρριψη της πρότασης οι συγκεκριμένοι κύριοι απειλούσαν θεούς και δαίμονες ‘αφού 18 αυτοκίνητα περίμεναν στη λιμάνι και δεν τα ήθελε η Περιφέρεια και οι δήμοι».

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εθελοντική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1998 και είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του Δ.Σ έχουν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τα 2.400.000 ευρώ.

Μάλιστα φέρεται να λαμβάνει ως συνδρομή από διάφορους δήμους της χώρας ετησίως από 2.000 έως 12.000 ευρώ

Οι αρχικές καταγγελίες ανέφεραν ότι τα οχήματα του εθελοντικού σωματείου δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενώ και το Εκπαιδευτικό Κέντρο καταγγέλεται ότι δε διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας φέρεται να διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα οχήματα του Σώματος δε διέθεταν ούτε ασφαλιστήρια αλλά ούτε και πινακίδες κυκλοφορίας! Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε ορισμένα από τα οχήματα ήταν «ηλικίας» πάνω από 30 ετών και είχαν αποσυρθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών του εξωτερικού

Επίσης έχει δεχτεί κατ' επανάληψη δωρεές από τη Γερμανία. Μάλιστα πριν από περίπου τέσσερις μήνες με πρωτοβουλία του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση και Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ παραδόθηκαν τρία οχήματα του γερμανικού στρατού .

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για σωρεία διάπραξης ποινικών αδικημάτων. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Οι "εθελοντές" παρουσίαζαν σε Δημάρχους, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις ψευδή εικόνα σχετικά με:

- το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών

- τη λειτουργική ικανότητα των οχημάτων, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, που η οργάνωση διέθετε στους Δήμους.

Σημειώνεται ότι τα οχήματα αυτά είχαν παραχωρηθεί στο σωματείο με τη μορφή δωρεάς από χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για παλιά μεταχειρισμένα οχήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, δεν είχαν ούτε πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί και δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και σε κάθε περίπτωση δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.

πηγή: cretalive.gr