08 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Με σφυροδρέπανα η έναρξη των ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι

Τον ουρανό του Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας φωτίζει από χθες μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των 22ων Χειμερινών Αγώνων, που διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ρωσία, με τη συμμετοχή σχεδόν 3.000 αθλητών από 85 χώρες, εκ των οποίων επτά είναι Έλληνες.


Embedded image permalink


Παρουσία 40.000 θεατών και δεκάδων επισήμων, συμπεριλαμβανομένου του έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, οι διοργανωτές προσπάθησαν με μία φαντασμαγορική τελετή να επιδείξουν την μακρά ιστορία της Ρωσίας... μέρος της οποίας είναι και τα σφυροδρέπανα του κομμουνισμού.



Embedded image permalink



Το μοναδικό «μελανό σημείο» έλαβε χώρα κατά το «άναμμα» των πέντε Ολυμπιακών Κύκλων, που από φωτεινές «νιφάδες» έπαιρναν το κανονικό τους σχήμα. Ωστόσο, ο πέμπτος και τελευταίος Κύκλος, δεν «άνοιξε», με συνέπεια να έχουμε τέσσερις Κύκλους και μία... νιφάδα.

Embedded image permalink


Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι στην μακρά πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν ο μεγάλος τερματοφύλακας του χόκεϊ Βλάντισλαβ Τρέτιακ και η τρεις φορές χρυσή ολυμπιονίκης αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Ιρίνα Ρόντνινα, οι οποίοι μαζί «άναψαν» τη δάδα του σταδίου Fisht.

Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι αγώνες αρχίζουν σήμερα Σάββατο, με τους αθλητές να διεκδικούν τα πρώτα πέντε χρυσά μετάλλια.

Η τελετή, που εκτυλίχθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δε διακόπηκε σε κανένα σημείο λόγω της αεροπειρατείας που έλαβε χώρα κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όπου ένας Ουκρανός φαίνεται πως προσπάθησε να ανακατευθύνει αεροσκάφος προς το Σότσι.


   
   
   
   
   
   
   
   
      null