16 Φεβρουαρίου 2014

Τι αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις για τον Δήμο της Αθήνας

Στα κεραμίδια βρίσκονται από χθες οι γνωστοί παπαρολόγοι των ΜΜΕ, «ειδικοί» επί παντός επιστητού  και (βεβαίως) πάντα «αντιμνημονιακοί», για την δημοσκόπηση της Metron που έγινε για το site της Στάη.

Ανάλογα όμως είναι και τα ευρήματα των υπολοίπων εταιρειών που δημοσιεύονται στις Κυριακατικες εφημερίδες.

Πάμε τώρα στις δημοσκοπήσεις , τα αποτελέσματα των οποίων συγκλίνουν με την εικόνα που έχουν και άλλες μετρήσεις, τις οποίες έχει υπόψην του o Lykavitos.gr.

Τι δείχνουν λοιπόν (μέχρι στιγμής) οι μετρήσεις;

  1. Πως ο Καμίνης διατηρεί σημαντικά ποσοστά στις αστικές περιοχές της Αθήνας.  Ακόμη και εάν η θητεία του, ήταν γενικώς άχρωμη, ο Καμίνης δεν προκάλεσε και κυρίως δεν ενεπλάκη σε υποθέσεις διαφθοράς, στον πιο «βρόμικο» Δήμο της χώρας.
  2.  Ο Σακελλαρίδης έχει σημαντικό πρόβλημα αναγνωρισιμότητας σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψηφίους . Προφανώς και τα ποσοστά του Σακελλαρίδη  θα βελτιωθούν.
  3. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έχει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στο «δίδυμο» της δεύτερης Κυριακής. Υπό την προυπόθεση ότι θα κινητοποιηθεί ο ξεχαρβαλωμένος  μηχανισμός της ΝΔ υπέρ του.
  4. Ο Κακλαμάνης διατηρεί υψηλά ποσοστά, αλλά υπάρχει η εκτίμηση πως στη πορεία και με την πόλωση που (λογικά) θα προκληθεί τα νούμερα του θα περιοριστούν σημαντικά. Και να μην ξεχνάτε πως υπάρχει και η πιθανότητα – παρά τα όσα λέει σήμερα- να αποσυρθεί.
  5. Ο Κασιδιάρης, εάν τελικά θα είναι υποψήφιος  (γιατί ενδέχεται αν υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις) στον Άγιο Παντελεήμονα θα μπορούσε να ήταν.. δήμαρχος. Στην Αθήνα δεν έχει τύχη να περάσει στον δεύτερο γύρο.
  6. Ιδιαιτέρως ανεβασμένο είναι τέλος το ΚΚΕ όπως αποδεικνύεται και από τα νούμερα του Σοφιανού. Τα ποσοστά του ΚΚΕ (και αυτό σημειώστε) θα είναι η μεγάλη ΕΚΠΛΗΞΗ των εκλογών, Ευρωεκλογών και Δημοτικών
Και όλα  αυτά δεν τα βγάζουμε από το… στομάχι μας, όπως κάνουν πολλοί… έγκριτοι «συνάδελφοι» του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις προκύπτουν από τις πρώτες μετρήσεις  που έχουν γίνει για τα κόμματα.
Προφανώς και στην πορεία προς τις κάλπες θα υπάρξουν ανακατατάξεις.

lykavitos.gr/archives/89313