07 Φεβρουαρίου 2014

Στην υγειά των κορόιδων: Όργιο σπατάλης σε εισιτήρια διαρκείας, κηδείες και… φρεάτια!

Στην υγειά των κορόιδων «έτρωγαν» διάφοροι τα χρήματα του Δημοσίου, όπως αποκάλυψε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που περιγράφει όργιο σπατάλης και διασπάθισης του.

Όπως φαίνεται, οι παρανομίες και το πάρτι της σπατάλης και κακοδιαχείρισης συνεχίστηκε και εν μέσω κρίσης, αφού το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο εντόπισε και «μπλόκαρε» σωρεία προμηθειών, ιδίως στον τομέα της υγείας, επιβεβαιώνοντας το «νοσοκομειακό πάρτι», ενώ εμπόδισε να υλοποιηθούν πολλές ασύμφορες μέχρι και «ύποπτες» επιχορηγήσεις και κρατικές συμβάσεις.

Ανάμεσα στα τραγελαφικά που περιγράφει η έκθεση συγκαταλέγονται η καταβολή εξόδων κίνησης σε συνταξιούχο, οι δαπάνες για αγορά εισιτηρίων διαρκείας ποδοσφαιρικών αγώνων, τα έξοδα κηδείας δημοτικού συμβούλου, η κατάτμηση προμήθειας για να γίνει με απευθείας ανάθεση το καθάρισμα σχαρών και φρεατίων νεκροταφείου, κλπ.

Συγκεκριμένα, κάποιες από τις περίεργες ή υπερβολικές δαπάνες που μπλόκαρε το Ελεγκτικό Συνέδριο:

•  Αγορά από δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης στην Κεντρική Ελλάδα εισιτηρίων διαρκείας τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας κόστους 5.700 ευρώ με αντίστοιχη δαπάνη για φωτογραφίες θεατρικών παραστάσεων.

•  Υπάλληλος στη υγειονομική περιφέρεια (Δ.Υ.ΠΕ.) Πειραιά που είχε αποσπαστεί σε γραφείο βουλευτή επρόκειτο να λάβει ποσό 2.676,35 ευρώ για υπερωρίες από την παλαιά του υπηρεσία στην οποία δεν εμφανίζονταν.

•  Νυχτοφύλακες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εμφανίζονταν την ίδια ώρα να έχουν βάρδια σε δύο διαφορετικές πόλεις. Πρόκειται για δαπάνη 34.702,80 ευρώ του Πανεπιστημίου για τη φύλαξη των Σχολών ΤΕΦΑΑ και Κτηνιατρικής που βρίσκονται σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

•  Έξοδα προβολής από ΟΤΑ καλοκαιρινών αθλητικών γεγονότων με ενοικίαση γιγαντοοθόνης κόστους 7.500 ευρώ για αγώνες Μουντιάλ

•  Έξοδα κηδείας δημοτικού συμβούλου κόστους 6.690 ευρώ, την ώρα που το πλαφόν για κηδεία υπουργών φτάνει τα 3.000 ευρώ και του Προέδρου της Δημοκρατίας τα 6.400 ευρώ.

•  Υπάλληλος του δήμου επαρχιακής πόλης επρόκειτο να πάρει επιδότηση για ανέγερσης κατοικίας σε προβληματική περιοχή (όπως προβλέπεται για δημοσίους υπαλλήλους) αν στην ίδια υπό ανέγερση πολυκατοικία είχε ήδη προαγοράσει άλλα δύο διαμερίσματα.

•  Έξοδα κίνησης σε δημοτικό υπάλληλο και για διάστημα που είχε βγει στη σύνταξη.

Πηγή: Έθνος