10 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Γεωργιάδης: Να σεβαστεί ο Τζιτζικώστας την απόφαση Σαμαρά

Κάλεσμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα να σεβαστεί την απόφαση για τον υποψήφιο στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα κόμματα έχουν ιεραρχία, τονίζοντας ότι είναι εποχή συσπείρωσης και συστράτευσης.
«Δεν είναι εποχή, για να δημιουργούμε προβλήματα στον Πρωθυπουργό. Είναι εποχή, για να του λύνουμε προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η απόφαση Σαμαρά να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια ο Γιάννης Ιωαννίδης πρέπει να γίνει σεβαστή.

«Νομίζω ότι όσο κι αν αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί για κάποιους λόγους, που ανθρώπινο είναι αυτό, εδώ θα πρέπει να προτάξει το συλλογικό συμφέρον και είμαι βέβαιος ότι αν το κάνει η παράταξη θα του το αναγνωρίσει. Αντιθέτως, εάν επιμείνει σε μία τακτική διασπαστική, νομίζω ότι θα έχει βλάψει πάρα πολύ τον εαυτό του», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αντικατέστησε στην Περιφέρεια τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ανακοίνωσε την κάθοδό του στην Περιφέρεια, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στη ΝΔ. Τελικά, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο επίσημος υποψήφιος για την Περιφέρεια θα είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Δείτε τo βίντεο από τον ΑΝΤ1:



Στη συνέχεια,  κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι για πρώτη φορά στη σχέση με την τρόικα δεν έχουν τη δύναμη να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό, καθώς η χώρα, όπως είπε, επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα κάτι που δεν πίστευαν όταν το Νοέμβριο του 2012 ψήφισαν να κουρέψουν το χρέος αν βγάλουμε πρωτογενές πλεόνασμα.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας θεωρεί ότι οι ένστολοι είναι αδικημένοι στην Ελλάδα. «Θα πρέπει το κράτος κατά προτεραιότητα να έρθει να δώσει χρήματα σε αυτούς που διαχρονικά έχει αδικήσει», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης, σε ερώτηση αν υπάρχουν βουλευτές που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ο υπουργός υπογράμμισε ότι, αν υπάρχουν βουλευτές που έχουν βγάλει λεφτά που δεν δικαιολογούνται στο εξωτερικό, πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η Επιτροπή ολοκλήρωσε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο εστάλη στον ΕΟΦ. Όπως είπε, μέσα στην εβδομάδα βγαίνει το ΦΕΚ με το νέο δελτίο και σε δύο βδομάδες θα είναι και στα φαρμακεία οι νέες τιμές. Ο υπουργός ανέφερε ότι έχει πέσει η τιμή σε 8.500 φάρμακα.