24 Φεβρουαρίου 2014

Παράξενη σιωπή Πύρρου για την αθωωτική απόφαση για το ντόπινγκ

Άσπιλη και αμόλυντη παραδόθηκε στην κοινωνία ολόκληρη η Εθνική ομάδα της Άρσης βαρών που το 2008 λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου είχε πιαστεί ομαδικά ντοπέ όπως αποφάνθηκε η δικαιοσύνη.
Η απόφαση πραγματικά προκάλεσε και προκαλεί ποικίλα σχόλια στον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο για το πως έπεσε στην παγίδα μια ολόκληρη ομάδα και κυρίως έμπειροι προπονητές όπως ο Χρήστος Ιακώβου κι ο Βαλέριος Λεωνίδης.

Πλέον όμως ανάλογα σχόλια προκαλεί και η σιωπή του Πύρρου Δήμα. Ο νυν πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών θα ήταν υπό φυσιολογικές συνθήκες ο πρώτος που έπρεπε να πανηγυρίσει για την αθωωτική απόφαση το ίδιου του προπονητή του , των πρώην συναθλητών του αλλά κατ' ουσία του αθλήματος που υπηρετεί τα τελευταία 30 χρόνια. Όμως προτίμησε ως τώρα τη σιωπή.

Η υπόθεση ντόπινγκ της Εθνικής Αρσης βαρών είχε στιγματίσει πριν από έξι χρόνια όλο το άθλημα των δυνατών και η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη σημαία στα χέρια του τετράκις Ολυμπιονίκη.

Αντ΄ αυτού όμως η σιωπή του είναι πραγματικά , όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται , εκκωφαντική και προκαλεί πραγματικά έκπληξη και απορία στον κόσμο του αθλητισμού.

Ο Πύρρος από την πρώτη στιγμή που έσκασε η βόμβα το καλοκαίρι του 2008 είχε δηλώσει την απογοήτευσή του για την εξέλιξη χωρίς να προχωρήσει στον καταλογισμό ευθυνών από δω κι από εκεί. Περιμένοντας τις αποφάσεις το μόνο που έκανε όταν δεχόταν ερώτηση για την υπόθεση ήταν να σκύβει το κεφάλι και να σιωπά . Έτσι όλοι περίμεναν μια διαφορετική αντίδραση στο άκουσμα αυτής της απόφασης. Δεν είδαμε καμία

Ίσως με την στάση που θα κρατήσει στο μέλλον να δώσει μια εξήγηση γι αυτή του την αντίδραση . Ίδωμεν