09 Φεβρουαρίου 2014

Στην τσιμπίδα της οικονομικής αστυνομίας έξι επιχειρηματίες -Είχαν ανασφάλιστους υπαλλήλους και δεν έκοβαν αποδείξεις [λίστα]

«Στην τσιμπίδα» της οικονομικής αστυνομίας για μη έκδοση αποδείξεων και ανασφάλιστους εργαζόμενους έπεσαν έξι επιχειρηματίες το τελευταίο δεκαήμερο

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν οι παρακάτων παραβάσεις:
  • Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, μετά από φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε σχετικά με πωλήσεις δίσκων λουλουδιών, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί σε επτά περιπτώσεις αποδείξεις συνολικής αξίας 105 ευρώ.
  • Επίσης δεν είχε καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) ένας εργαζόμενος σε καφετέρια-αναψυκτήριο-καντίνα στον Άλιμο,
  • Διαπιστώθηκε η μη έκδοση οκτώ αποδείξεων λιανικών συναλλαγών ενώ τρεις εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) σε μεζεδοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο,
  • Σε κέντρο διασκέδασης στον Ταύρο, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
  • Σε καφετέρια – σνάκ-μπάρ στην Καισαριανή διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
  • Σε μπάρ-κλαμπ στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.