24 Φεβρουαρίου 2014

Κουνιούνται τα κάκαλά μας: "Όχι" από Πάκη στη μείωση του αριθμού των βουλευτών...

Επιφυλακτικός για 250 βουλευτές και Γερουσία εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός που έκαψε την Αθήνα το 2008, ενώ αντίθετα φαντάζομαι προσυπογράφει την αύξησή τους στους 1000 και τη συνταγματική κατοχύρωση της δικιάς του ισόβιας θέσης... να θυμίσω ότι όταν ήταν υπουργός έλεγε ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική μόλις φύγει ο Καραμανλής από Πρωθυπουργός...

Τον προβληματισμό του για το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση σχετικά με την μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 250 καθώς και για τον θεσμό της Γερουσίας εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο μόνιμο στασίδι που του δίνει ο Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε πως το θέμα παραμένει ανοιχτό ενώ διευκρίνισε ότι για την σύνθεση της Βουλής δεν απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση καθώς με νόμο μπορεί να μεταβληθεί ο αριθμός των βουλευτών από 200 μέχρι 300. Ωστόσο, για την καθιέρωση της Γερουσίας, έναν θεσμό που θεωρεί ως τομή, απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως η Γερουσία θα λειτουργεί ως «φίλτρο» ελέγχου προς την νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής στα πρότυπα της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Τέλος, αναφορικά με τις διώξεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη ώστε να τεθεί εκτός νόμου ένα πολιτικό κόμμα.