21 Φεβρουαρίου 2014

Άδωνις: Θέλω να φύγει η τρόικα και να βγούμε από το μνημόνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υγεία και την απόφαση να κλείσουν τα πολυϊατρεία που πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, ο υπουργός Υγείας  Άδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε να δηλώσει ότι επιθυμεί την αποχώρηση της Τρόικα και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Θέλω να φύγει η τρόικα και να βγούμε από το μνημόνιο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες και πολιτικές. Ο κ. Γεωργιάδης, παράλληλα δήλωσε ότι η τρόικα λέει στην κυβέρνηση να κάνει τα αυτονόητα, γεγονός το οποίο τον προσβάλλει ως πολιτικό καθώς «ξέρει τι πρέπει να κάνει». Ο υπουργός Υγείας, δήλωσε επίσης ότι «είναι λάθος οι φόροι», αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να μπει μια τάξη στο κράτος και πρόσθεσε ότι «ο Σαμαράς δεν ήθελε να κόψει τις συντάξεις, αλλά δεν είχαμε λεφτά».

«Το μισό δημόσιο χρέος προέρχεται από τον χώρο της υγείας», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιθυμώντας να δείξει το μέγεθος του προβλήματος στην Υγεία.