07 Φεβρουαρίου 2014

Mια αστία παρωδία στη Γάζα: Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ δεν είναι καλύτερος, αλλά εμείς δεν έχουμε βενζίνη [βίντεο]

Μια ομάδα κατοίκων της Γάζας, με το όνομα Tashweesh, που στα αραβικά σημαίνει παρέμβαση, ανήρτησε στο YouTube μια παρωδία της διαφήμισης φορτηγών του Βέλγου σταρ Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, που στέκεται ατάραχος πάνω στα παρμπρίζ φορτηγών, εν κινήσει.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο 28χρονος ηθοποιός Μαχμούντ Ζουαϊτέρ, επαναλαμβάνει τον άθλο, αυτή τη φορά καβάλα σε δύο οικογενειακά αυτοκίνητα που τα σπρώχνουν άνδρες, σε έναν παραλιακό δρόμο στα παλαιστινιακά εδάφη, όπου οι κενές δεξαμενές καυσίμων είναι σύνηθες φαινόμενο, εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης καυσίμων.

«Ο Βαν Νταμ δεν είναι απαραίτητα καλύτερος από εμένα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει βενζίνη στην πόλη» αναφέρει ο Ζουαϊτέρ στο βίντεο.

«Το ρεύμα κόβεται για 12 ώρες ημερησίως, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το νερό όταν δεν υπάρχει ρεύμα» προσθέτει. «Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα μπάνιο».

Παρακάτω και η διαφήμιση του διάσημου ηθοποιού για την Volvo:

Το βίντεο έχει μέχρι στιγμής προσελκύσει πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέψεις.

Ο Ζουαϊτέρ, από τον προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως επέλεξε να κάνει το βίντεο παρωδία βασισμένος σε αυτό του Βαν Νταμ διότι «είναι πολύ γνωστός σε όλο τον κόσμο και μπορεί να στείλει ένα μήνυμα. Επειδή ο κόσμος όλος είναι υπεύθυνος για την κρίση στη Γάζα».