21 Φεβρουαρίου 2014

Oι ανακρίτριες βάζουν "ταφόπλακα" στη Χρυσή Αυγή και μιλούν για παράνομη λειτουργία της... ενώ είναι νόμιμο το ΚΚΕ

Τα έχουμε ξαναπεί: Τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι γιατί ο αγριεμένος ψηφοφόρος θα βρεί διέξοδο σε άλλον λαϊκιστή που θα πεταχτεί να καλύψει το κενό... το μόνο που καταφέρνουν μια χαρά οι ανακρίτριες είναι να εξαγριώνουν περισσότερο δυνητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ που βλέπουν να ασκούνται διώξεις ότι να 'ναι στον μπάρμπα Αρβανίτη, ενώ το ΚΚΕ με βήμα χήνας και λοστάρια καταλαμβάνει ανενόχλητο δημόσια κτίρια ή ακόμα χειρότερα και ιδιωτικές επιχειρήσεις και το indymedia συνεχίζει ανενόχλητο τη δράση του...

- Το πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή είναι 190 σελίδες και περιέχει ακόμα και SMS από κινητά
- Οι δύο ανακρίτριες καλούν τη Βουλή να αποφασίσει για τις διώξεις των 9 βουλευτών
- Το πόρισμα σημειώνει πως ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Χ. Παππάς δεν ασπάζονται πλέον τις θέσεις του Γ Ράιχ
- Τους κατηγορούν για βίαιες και εγκληματικές ενέργειες για να επιβάλλουν τις απόψεις τους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής, καθώς με το πόρισμα που παρέπεμψαν στη Βουλή οι δύο ανακρίτριες στην ουσία βάζουν ταφόπλακα στη Χρυσή Αυγή, αφού εμμέσως πλην σαφώς θέτουν θέμα νομιμότητας της λειτουργίας του "κόμματος".

Στο πόρισμα που φτάνει τις 190 σελίδες, οι δύο ανακρίτριες αναφέρουν πως η πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και τη λειτουργία ενός κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Και με αφορμή αυτό που αναφέρεται ρητά και σε άρθρα του Συντάγματος, οι δύο ανακρίτριες υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να προστατεύεται ένα κόμμα που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος επιδιώκει τη σωματική και ένοπλη βία και την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής.

Το πόρισμα που έφτασε στη Βουλή, περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων, από καταθέσεις, έγγραφα, ντοκουμέντα, βίντεο, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μέχρι και μηνύματα σε κινητά και είναι πραγματικά καταπέλτης για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τους οποίους περιγράφει ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με σαφή ρόλο και ιεραρχία που έχουν σκοπό να κατευθύνουν βίαιες και εγκληματικές ενέργειες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Το γεγονός πως οι δύο ανακρίτριες εμμέσως αναφέρουν πως η λειτουργία της Χρυσής είναι παράνομη και μάλιστα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των οπαδών της Χρυσής Αυγής, ενώ φυσικά θα αλλάξουν και οι πολιτικοί συσχετισμοί αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Έτσι οι δύο ανακρίτριες με το αίτημα της άρσης ασυλίας και για τους 9 βουλευτές που είναι εκτός φυλακής καλούν ουσιαστικά τη Βουλή ν αποφασίσει εάν θα ανταποκριθεί στο αίτημα δίωξής τους.

Το πόρισμα άλλωστε είναι κόλαφος για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς αναφέρει πως φέρονται ως διευθύνοντες την οργάνωση να δίνουν εντολές και να έχουν την εποπτεία, καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, αναφέρουν πως οι βίαιες αυτές ενέργειες έχουν σκοπό στη βίαιη επικράτηση των αρχών και των θέσεών της.

Έχοντας στη διάθεσή τους οι ανακρίτριες 115 καταθέσεις μαρτύρων αναφέρουν πως η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1989 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο και σημειώνουν χαρακτηριστικά πως "είχε χαρακτήρα ομάδας ιδεολογικής καθοδήγησης στον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφοράς στο Τρίτο Ράιχ, τον Χίτλερ και τους θεωρητικούς του φασισμούς.

Αναφέρονται επίσης και στον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά ο οποίος δέχθηκε πως είναι ο γραφικός του χαρακτήρτας στον όρκο του κόμματος με τις παραπάνω αρχές, αλλά κι αυτός όπως και ο Νίκος Μιχαλολιάκος στις απολογίες τους δήλωσαν πως δεν ασπάζονται πλέον αυτές τις αρχές.