03 Φεβρουαρίου 2014

O Καντάφι έκανε εμφυτεύματα σιλικόνης και μαλλιών, λέει ο βραζιλιάνος πλαστικός χειρουργός του [εικόνες]

Ο πλαστικός χειρουργός Λιάτσια Ριμπέιρο, που ο δικτάτορας της Λιβύης μοιραζόταν με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποκάλυψε την παράξενη αγάπη του Καντάφι για την αισθητική χειρουργική - που γινόταν μάλιστα χωρίς αναισθητικό, στο καταφύγιό του.


«Ήθελε εμφυτεύματα σιλικόνης γιατί ως άνθρωπος της ερήμου είχε άσχημο δέρμα, ενώ δεν έκρυβε την αγάπη του και για τα εμφυτεύματα μαλλιών» εξηγεί ο Δρ. Λιάτσια Ριμπέιρο, ειδικός στην προσθετική στήθους με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του BBC4, που θα προβληθεί τον Φεβρουάριο.

«Οι εγχειρήσεις πραγματοποιούνταν μόνο με τοπική αναισθησία. Όχι ολική». Και πρόσθεσε: «Ο Καντάφι φοβόταν πως κάποιος μπορεί να τον δολοφονούσε κατά τη διάρκεια της εγχείρησης».

«Μου έλεγε ότι είχε 25 χρόνια στην εξουσία και δεν ήθελε οι νέοι της χώρας του να τον βλέπουν σαν γέρο» εξομολογείται ο βραζιλιάνος χειρούργος στο Associated Press. «Του πρότεινα ένα λίφτινγκ αλλά αρνήθηκε, προτιμούσε κάτι πιο διακριτικό» προσθέτει.

Ο Δρ. Ριμπέιρο δήλωσε στους κινηματογραφιστές, πως οι αναμνήσεις του από τον Καντάφι, είναι πολύ καλές, παραπονέθηκε όμως για την επιμονή του να γίνονται όλες αυτές οι εγχειρήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ήταν άνθρωπος της τηλεόρασης» δήλωσε ο γιατρός «αλλά ήθελε να κάνουμε τις εγχειρήσεις στις 2 το πρωί».

Οι εγκαταστάσεις που διεξάγονταν οι εγχειρήσεις ήταν εξαιρετικές, και μάλιστα, σύμφωνα με το γιατρό, γίνονταν μέσα σε σήραγγες, κάτω από το παλάτι του στην Τρίπολη.

«Ήταν σαν ένα μεγάλο νοσοκομείο» θυμάται ο Ριμπέιρο «η αίθουσα χειρουργείου στο καταφύγιο, ήταν πολύ καλή».