12 Φεβρουαρίου 2014

Σόιμπλε στο Reuters: Θα παράσχουμε βοήθεια στην Ελλάδα αν χρειαστεί, υπό προϋποθέσεις όμως

«Σε φάση ηρεμίας βρίσκεται η κρίση στην ευρωζώνη», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι το ΔΝΤ συνέβαλε στη στήριξη της αξιοπιστίας της ευρωπαϊκής πολιτικής κατά της κρίσης, αλλά και ότι δεν βλέπει κάποια άλλη χώρα της ευρωζώνης ως υποψήφια για πρόγραμμα βοήθειας.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας οικονομικής βοήθειας, λέγοντας πως «σε περίπτωση που η χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος χρειαστεί επιπλέον χρηματοδοτική ενίσχυση, οι εταίροι της ευρωζώνης είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, επ' αυτού δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα».

Επιπλέον υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα ευρωδιάσωσης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Ελλάδα: «Έχουμε ισχυρούς λόγους να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι έναντι του ΔΝΤ, το ΔΝΤ συνέβαλε τα μέγιστα στη ενίσχυση της αξιοπιστίας στις αγορές της ευρωπαϊκές πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης».