21 Φεβρουαρίου 2014

Το διάγραμμα που εξηγεί γιατί ο Ζούκερμπεργκ ξόδεψε ένα... σκασμό λεφτά για να αγοράσει το WhatsApp [εικόνα]

Τα δεκαέξι δις δολάρια που ξόδεψε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, για να εξαγοράσει το WhatsApp ακούγονται υπερβολικά πολλά. Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι η αξία μια απλής εφαρμογής μπορεί να εκτοξευτεί τόσο ψηλά. Ωστόσο, ένα διάγραμμα που δημοσιεύτηκε από ComScore είναι ικανό να λύσει κάθε απορία για την ακριβότερη αγορά εφαρμογής στην ιστορία.
Σε σχέση με άλλες εφαρμογές αλλά και ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του Facebook, το WhatsApp στα τέσσερα χρόνια ζωής του παρουσίασε τεράστιο ρυθμό αύξησης των χρηστών του. Την ώρα που το Facebook, το Skype και το Twitter δεν ξεπερνούσαν τους 200 εκατομμύρια χρήστες στα πρώτα τέσσερα χρόνια ύπαρξής τους, το WhatsApp είχε ήδη φτάσει κοντά στα 450 εκατομμύρια.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρίας ήταν τέτοιος που αν συνέχιζε έτσι, τότε πολύ σύντομα θα κάλυπτε όλα τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για αυτό το λόγο, ο Ζούκερμπεργκ φρόντισε να εξαγοράσει την πολλά υποσχόμενη εφαρμογή, πριν αυτή καταφέρει να αποδυναμώσει το Facebook.

Δείτε το διάγραμμα που εξηγεί το εξωφρενικό ποσό που διέθεσε ο Ζούκερμπεργκ:


http://www.iefimerida.gr/node/144117#ixzz2tuwBTr00