01 Φεβρουαρίου 2014

Πήρε τη wild card η Ελλάδα

Η Ελλάδα μαζί με τις Φινλαδία, Βραζιλία και Τουρκία είναι οι τέσσερις χώρες που πήραν τη wild card για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας...

Αυτό ανακοίνωσε αρχικά μέσω twitter η FIBA, με την απόφαση για τις τέσσερις χώρες να προκαλεί έκπληξη, καθώς οι wild cards δόθηκαν σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες και τη Βραζιλία.

Η Ελλάδα εκτός του ότι θα δώσει το παρών στην Ισπανία το καλοκαίρι, αποφεύγει και τα προκριματικά για το Eurobasket του 2015.

Άμεση ήταν η ενημέρωση και από την Ελληνική ομοσπονδία, η οποία μέσω social media ανακοίνωσε τη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Εθνική μας ομάδα θα είναι παρούσα για έβδομη φορά στην ιστορία της και τρίτη σερί στην κορυφαία διοργάνωση. Η Ελλάδα πληρούσε όλα τα κριτήρια για να πάρει wild card, όπως τα έχει θέσει η FIBA, καθώς έχει συνεπή και πετυχημένη παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, βρίσκεται στην 5η θέση στην παγκόσμια, ενώ το άθλημα είναι δημοφιλές στη χώρα με επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο. Και φυσικά κάλυψε τη «δωρεά» που απαιτεί η FIBA.

Τις κάρτες διεκδικούσαν ακόμη οι Κίνα, Ρωσία, Βοσνία, Καναδάς, Ισραήλ, Νιγηρία, Πολωνία, Κατάρ και Βενεζουέλα, όπως και οι Ιταλία και Γερμανία είχαν αποχωρήσει από την... κούρσα.

Αντίθετα, στα γήπεδα της Ισπανίας θα βρεθούν ηοικοδέσποινα Ισπανία, η χρυσή Ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ και οι Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία και Σερβία από την Ευρώπη, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Δομινικανή Δημοκρατία από την Αμερική, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την Αφρική, Ιράν Φιλιππίνες και Κορέα από την Ασία, καθώς και Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία.

Το Μουντομπάσκετ θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου ως τις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα (3/2) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την πρώτη φάση της διοργάνωσης, από την οποία θα προκύψουν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων.

http://www.onsports.gr/Chantmpol/Ethnikes-Omades/item/376989-Pire-ti-wild-card-i-Ellada