06 Μαρτίου 2014

Με μαϊμού χαρτιά οι διορισμοί 156 δημοτικών αστυνομικών

Ήδη έχουν ανακληθεί οι 68 - Σύντομα αναμένεται να ανακληθούν και οι υπόλοιποι

Με πλαστά δικαιολογητικά ή χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις είχαν προσληφθεί 156 δημοτικοί αστυνομικοί. Σε αυτό το αποτέλεσμα κατέληξαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), με βάση το οποίο...
74 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών και 84 συνάδελφοί τους προσελήφθησαν χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά ή χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμσιης, μέχρι σήμερα έχουν ήδη ανακληθεί 68 από τους διορισμούς αυτούς και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακληθούν και οι υπόλοιποι, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τις κατά περίπτωση αρμόδιες δημοτικές αρχές.

«Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται και στέφεται με επιτυχία μια τόσο σύνθετη ελεγκτική δράση, η οποία μπορεί να αποτελέσει πιλότο για μια σειρά παρόμοιων ελέγχων στο μέλλον. Είναι η πρώτη φορά, επίσης, που προκύπτουν μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι γενικοί αφορισμοί ή εμπειρικές εκτιμήσεις περί χιλιάδων πλαστών δικαιολογητικών. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι απόλυτα προσηλωμένο στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν στην δημόσια διοίκηση», είπε σε δήλωσή του ο Κ. Μητσοτάκης.