27 Μαρτίου 2014

Ξεπέρασε κάθε όριο αυτοεξευτελισμού η ΕΣΗΕΑ: Εντάξει μωρέ δεν τρέχει τίποτα που η 38χρονη Ζωή παίρνει επίδομα ανηλίκου... πως κάνετε έτσι;

Αντί να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην ελευθεροτυπία επιχειρεί να συγκαλύψει σκανδαλώδεις περιπτώσεις όπως αυτές της κυρίας Λίνας Αλεξίου.

Τι είχες ΕΣΗΕΑ, τι είχα πάντα ή τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε, μαζί και η δημοσιογραφία. Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ξεπέρασε πλέον κάθε όριο αυτοεξευτελισμού αφού αντί να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην ελευθεροτυπία, το δικαίωμα των μελών της να κάνουν ρεπορτάζ και να αποκαλύπτουν σχέδια, επιχειρεί να συγκαλύψει σκανδαλώδεις περιπτώσεις όπως αυτές της κυρίας Ορσαλίας (Λίνας) Αλεξίου. Της πρώην συζύγου του Νίκου Κωνσταντόπουλου, μητέρας της εθνικής εισαγγελέως Ζωής Κωνσταντοπούλου και καλοπληρωμένης αντιπροέδρου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Η Real News την Κυριακή αποκάλυψε ότι η κ. Αλεξίου έπαιρνε επίδομα ανηλίκων για τα παιδιά της, τη Ζωή που είναι 38 ετών και βουλευτής και την αδερφή της που είναι 31 ετών. Αφού βγήκαν και έκαναν δηλώσεις τόσο η κ. Αλεξίου όσο και η κ. Κωνσταντοπούλου, με τις οποίες όχι μόνο δεν διαψεύδουν αλλά και επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ, ήρθε και ο εισαγγελέας σήμερα να ζητήσει έρευνα για το ποιοι και πόσοι δημοσιογράφοι παίρνουν τέτοια επιδόματα, αν βαρύνονται με την κατηγορία της απιστίας τόσο οι «δικαιούχοι» όσο και οι υπάλληλοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που έδινε τα επιδόματα χωρίς να ελέγξει αν τα παιδιά ήταν όχι μόνο ενήλικα αλλά σχεδόν έτοιμα να πάρουν κι αυτά σύνταξη.

Κάποιοι μίλησαν για 400 δημοσιογράφους που είχαν «ξεχάσει» να καταθέσουν χαρτιά για να τους κόβεται το επίδομα. Άλλοι λένε ότι είναι καμιά 15αριά, αλλά τι σημασία έχει; Επί της ουσίας η κ. Αλεξίου και η βουλευτίνα κόρη της έχουν κάνει κάτι μη νόμιμο και μη ηθικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για κάποιους που δήθεν κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον αλλά τα «τσεπώνουν» με την πρώτη ευκαιρία.

Και μπράβο της εφημερίδας που έβγαλε το ρεπορτάζ, ασχέτως αν πίσω από την αποκάλυψη υπάρχουν άλλα.

Αντί, λοιπόν, η ΕΣΗΕΑ (άλλο... διαφανές και δημοκρατικό όργανο κι αυτό) να ζητήσει το ίδιο έρευνα και να μάθει τι διάβολο γίνεται στο ταμείο των δημοσιογράφων, τι έκανε; Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. Φταίνε οι εργοδότες που δεν πληρώνουν εισφορές, κάποιοι κανιβαλίζουν τη Λίνα Αλεξίου, διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα, δεν υπάρχει δημοσιογραφική δεοντολογία και πράσινα άλογα. Φταίνε όλοι οι άλλοι, δεν φταίει αυτός που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Με λίγα λόγια, ο δολοφόνος δεν φταίει που σκότωσε, φταίνε τα μέσα ενημέρωσης που δεν τον ρώτησαν πριν σκοτώσει.

Μα είστε με τα καλά σας κύριοι του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ; Μέχρι πότε δηλαδή θα εξευτελίζετε αντί να προστατέψετε έναν ολόκληρο κλάδο; Αν δεν ήταν η Λίνα Αλεξίου και ήταν κανένας κακομοίρης δημοσιογράφος των 500 ευρώ θα τον κρεμάγατε οι ίδιοι στα μανταλάκια. Τώρα τι σας πείραξε; Ότι είναι η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ; Ότι είναι η μητέρας της εθνικής εισαγγελέως; Αντί να σας πειράξει που κάποιοι έκλεβαν το ταμείο, σας πειράζει η διαρροή προσωπικών δεδομένων;

Κι από που κι ως που είναι προσωπικά δεδομένα η κλοπή επιδόματος για καμιά 15αριά χρόνια; θα πληρώνουν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι την κ. Αλεξίου και κάθε άλλον «συνάδερφο» που... ξέχασε να δηλώσει ότι τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει; Έλεος πια. Η ξεφτίλα έχει και κάποια όρια.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι είναι από άλλον πλανήτη

Με έκπληξη, λόγω και της ευρείας δημοσιότητας που έλαβε το θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι το Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. αναζητά από περίπου 400 ασφαλισμένους συναδέλφους διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία, κατά το Ταμείο, τους καταβλήθηκαν ως επίδομα τέκνων.

Εύλογα συνεπώς γεννάται το ερώτημα για ποιο λόγο αναζητούνται τώρα τα ποσά αυτά λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το Ταμείο είχε γνώση της οικογενειακής κατάστασης των ασφαλισμένων του και ως εκ τούτου όφειλε το ίδιο να περικόψει παροχές οι οποίες δεν έπρεπε να καταβάλλονται.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι το μείζον πρόβλημα του κλάδου και των ασφαλιστικών μας ταμείων είναι η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή των γνωστών σε όλους εργοδοτών οι οποίοι οφείλουν εκατομμύρια προς το Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. και οι οποίοι θα πρέπει αμέσως να καταβάλουν τα οφειλόμενα, αφού ληφθούν εναντίον τους όλα τα νόμιμα μέτρα.

Αντ’ αυτού η κοινή γνώμη έγινε μάρτυρας του πρωτοφανούς μηντιακού κανιβαλισμού της συναδέλφου Λίνας Αλεξίου κατόπιν διαρροής προσωπικών της δεδομένων που οδήγησε στην δημοσιοποίηση τους από τον Τύπο κατά παράβαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και χωρίς να ζητηθεί η δική της άποψη επί του θέματος, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την αντίδραση του Ταμείου μας σε σχέση με το ανωτέρω απαράδεκτο γεγονός τόσο έναντι της εφημερίδας που δημοσιοποίησε προσωπικά δεδομένα συναδέλφου, όσο και έναντι των υπαίτιων της «διαρροής».

Επειδή για την παραπαίουσα βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας φορέα δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι-συνάδελφοί μας αλλά η γενικευμένη εργοδοτική αφερεγγυότητα ζητάμε από την διοίκηση του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. να επικεντρώσει την προσοχή του στην ουσιαστική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Οι ασφαλισμένοι συνάδελφοί μας ούτε είναι ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι ενός ασφαλιστικού συστήματος που καταρρέει υπό το βάρος των οδυνηρών μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελληνική κοινωνία από την πανθομολογούμενα αποτυχημένη τρόικα των δανειστών.