26 Μαρτίου 2014

Η ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων γελάει με τον Τσίπρα: Παίρνει δεν παίρνει 4% στο Γιάννενα...

Τίποτε καινούριο δεν ακούσαμε στην ...πολλά υποσχόμενη αλλά πλήρως αποτυχημένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εχθές στην πόλη μας. Αποτυχημένη και σε προσέλευση αλλά και σε πολιτικό λόγο και προτάσεις τόσο για την Ήπειρο όσο και για τη χώρα. Παρά την έντονη κινητοποίηση από τις γύρω πόλεις, η προσέλευση δε θύμιζε σε τίποτε ομιλία αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πολιτικός του λόγος περιορίστηκε στο παρωχημένο πλέον δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο, το οποίο αποτελεί θέμα συζήτησης μόνο μεταξύ των συνιστωσών του κόμματός του. Έφτασε σε σημείο μάλιστα, αφού πρώτα είχε αμφισβητήσει την ύπαρξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, να επικρίνει τη διανομή του, αγνοώντας ότι πρόκειται για μια πρώτη έμπρακτη και χειροπιαστή απόδειξη ότι θυσίες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται από την κυβέρνηση Σαμαρά. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα των πολιτών της Ηπείρου κρίνεται μετεξεταστέος, τόσο αυτός όσο και οι υποψήφιοί του. Εκτός από μια απλή αναφορά σε αυτά με το γνωστό λαϊκίστικο ύφος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρότεινε καμία λύση, αλλά αρκέστηκε να «συγκινήσει» με «επίκαιρα» συνθήματα όπως αυτό της «αλλαγής» εμπλουτισμένα με ολίγη από Τσάβεζ.

Όπως ήταν φυσικό τόσο η ηχηρή απουσία της νεολαίας όσο και της κοινωνίας στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα είναι ένα κόμμα του 4% για τα Γιάννινα και την Ήπειρο, την ώρα που η χώρα με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Υ.Γ Έχουμε την βεβαιότητα ότι η επόμενη θρησκευτική επίκληση για τον κ. Τσίπρα θα είναι: «ο Θεός βοηθός».