05 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Γεωργιάδης: Φάουλ η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το 5ευρω

Μεγάλο φάουλ χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι το θέμα πήρε τεράστια έκταση στα μέσα, λόγω της ανακοίνωσης αυτής.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη χθεσινή του διαπραγμάτευση με την τρόικα, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ κουρασμένος, μετά την πολύωρη διαπραγμάτευση. «Εάν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, οι δανειστές θα χάσουν τα λεφτά τους», επισήμανε ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι: «Προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι πολλά από αυτά που λένε, δεν μπορούν να γίνουν. Όταν μιλάμε μαζί τους, δεν μπορούμε να μην τους παρουσιάζουμε την πραγματικότητα». «Δεν έχω θεοποιήσει την τρόικα, αλλά ούτε έχω δαιμονοποιήσει την τρόικα», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στην έκθεση του ΟΟΣΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε έχει χρήσιμα πράγματα που θα έπρεπε να έχουμε κάνει πολλά χρόνια, αλλά δεν γίνεται να εφαρμόσουμε 100% αυτά που λέει». Ξεκαθάρισε, όμως ότι, παρά την εμπλοκή που υπήρξε, παραμένει εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία».

Σχετικά με την καταγγελία που έγινε στην εκπομπή, σύμφωνα με την οποία 79χρονη χειρουργημένη κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, λόγω χρεών στο ΤΕΒΕ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι οι νόμοι δεν εξαιρούν κανέναν. «Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Ο νόμος, όταν ψηφίζεται, ψηφίζεται, για να εξασφαλίσει την είσπραξη των ασφαλίστρων», δήλωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «το πολιτικό σύστημα είναι αυτό που εξέλεγε ο λαός. «Γιατί, όταν κάποιος του έλεγε θα βάλω κανόνες, τον έστελνε ο λαός στην πολιτική εξορία».

Σε ερώτηση για τη φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Θα συμφωνούσα, αν η φράση είχε διατυπωθεί, ως εξής: “Όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά δεν φάγαμε το ίδιο”».

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1: