23 Μαρτίου 2014

Τι συζήτησαν στο Φανάρι Βαρθολομαίος-Κεφαλογιάννης

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Κεφαλογιάννης μετέφερε τον χαιρετισμό, τον σεβασμό και την αγάπη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα, διαβεβαιώνοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αμέριστη συμπαράσταση του Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατιας για το έργο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που εχει  αναλάβει διεθνώς.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποταμου κ. Ευγενίου, οι οποίοι συμμετέχουν στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης  άκουσε τον κ. Βαρθολομαίο να μιλά για τη προσπάθεια του Πατριαρχείου να διατηρήσει ζωντανό τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό στην Βασιλεύουσα, μέσα από πολλές δυσκολίες, τις πρωτοβουλίες του για την παγκόσμια ειρήνη και την καταλλαγή απέναντι στον θρησκευτικό φανατισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογία.